Logo demaasenwaler.nl

Gasterij de Dijkgraaf sluit na ruim 20 jaar haar deuren

MAASBOMMEL - De groepsaccommodatie aan de Bovendijk in Maasbommel 'de Dijkgraaf' sluit op 1 januari haar deuren. Een meningsverschil tussen huurder en verhuurder over een haalbare en betaalbare huur maken dat deze groepsaccommodatie hier ophoudt te bestaan.

'Eeuwig zonde', noemt Josien Ansen het. Zij exploiteert o.a. samen met haar man Rob al ruim 20 jaar Gasterij de Dijkgraaf. Bouwden samen het bedrijf uit en konden daarbij rekenen op een grote groep jaarlijks terugkerende gasten.

'Uiteraard hebben wij ons maximaal ingezet om het bedrijf te behouden. Het is tenslotte enorm zonde om een bedrijf met een goede bezetting te moeten beëindigen. Maar als je er de kost niet meer kunt verdienen en een verhuurder niet wil meebewegen en enkel voet bij stuk houdt, dan is het een keer op', aldus Josien.

'Alle pogingen om hierover in gesprek te blijven resulteren in ieder geval niet in een passende oplossing. Zelfs ons aanbod om actief mee op zoek te gaan naar een nieuwe exploitant werd door de verhuurder afgewezen. Tenslotte wilden wij ook graag dat o.a vaste gasten gewoon bij de Dijkgraaf konden blijven komen en het pand iig een groepsaccommodatie bleef. Het heeft niet zo mogen wezen. De verhuurder zegt dat hij pas kan nadenken over wat hij met het pand gaat doen als het na 1 januari 2020 leeg is.'

'De exploitatie van een groepsaccommodatie is hier volgens ons nu echter onmogelijk geworden. Zeker nu wij het pand leeg op moeten leveren, een opvolger met een lege agenda begint en ook nog eens een volledig nieuwe inventaris zal moeten aanschaffen. Ook voor Maasbommel en het toerisme in Maas en Waal is het een aderlating. Een leeg pand daar zit niemand op te wachten. Laten we in ieder geval hopen dat het snel een andere bestemming gaat krijgen eindigt Josien. Dit is tenslotte voor niks en niemand goed.'

Meer berichten