Logo demaasenwaler.nl

Openstelling Welzijns-/Ontmoetings-/Servicepunt (WOS) in Appeltern

APPELTERN - Aan de gymzaal van basisschool de Gravin van Rechterenschool is in 2019 een groot gedeelte aangebouwd. Vanaf week 49 is dit aangebouwde gedeelte - bekend onder de naam WOS - in Appeltern op vastgestelde dagdelen reeds geopend.

De openingstijden zijn elke dag van 9.30 u. – 12.00 u. en 13.30 u. – 16.00 u.

Iedereen kan op deze dagen binnen lopen voor een kopje koffie/thee of een glaasje fris (alle consumpties kosten € 1,50) en om een praatje te maken. Ook zijn er op vastgestelde dagen bepaalde activiteiten te volgen zoals we hier aan geven:

Op maandagmorgen zijn Annemien van Ooijen en Anke Schoenmakers altijd aanwezig om met de mensen die daar zin in hebben een wandelingetje (Wandelcafé) te gaan maken door het dorp. Samen wordt bepaald waar en hoe lang.

Vanaf 10 december zijn elke dinsdagmorgen Lia en Piet van de Bergh de gastvrouw en gastheer. Zij brengen dan o.a. materialen mee die Mien Savelkouls heeft verzameld over Appeltern! Dat wordt bekeken en natuurlijk besproken. Verder is er de mogelijkheid om een kaartje te leggen.

Vanaf woensdag 15 januari is Jopie van Oord elke woensdag aanwezig om vanaf 12.00 u. een soort 'lunch- café' te openen. Iedereen die thuis in zijn/haar uppie de lunch gebruikt kan die lunch meenemen naar de WOS en dan kan men gezellig samen lunchen.

Elke donderdagmorgen zijn Jeanne van Ooijen en Bets Janssen Steenberg aanwezig om alle dames en heren die liefhebber zijn van haken/breien/naaien/punniken etc. te ontvangen. Iedereen brengt zijn/haar eigen werkjes mee naar de WOS. Jeanne en Bets kunnen ook advies geven en helpen bij problemen.

Vanaf donderdagmiddag 5 december wordt er elke donderdagmiddag gebiljart (ABC – Appelternse Biljart Club). Gastvrouw en gastheer deze middagen zijn Paula en Henk Mulders!

Op vrijdagmorgen is Wim van Leeuwen de gastheer. Hij wordt regelmatig bij gestaan door Wilma Konings en Rita Scholten. Op deze vrijdagmorgen is er de mogelijkheid om samen te kijken welk gezelschapsspel men wil doen. Dat kan zijn een kaartspel/Rummikub/dammen/ schaken/Monopoly/dobbelspelen etc. Hiervoor kunnen inwoners van Appeltern nog steeds spelletjes aanbieden aan de gastheren/vrouwen.

Elke vrijdagmiddag is Willie van Ooijen aanwezig. Daarnaast 1x per maand op de vrijdagmiddag een activiteitenmiddag dat heet Spel & Fun o.l.v. Grietje Verkleij en Anke Zeldenthuis, vanaf 13.30 u. Toegankelijk voor alle leeftijden tussen 6 en 106 jaar. Een spelletjesmiddag waarbij jong en oud welkom zijn. Denk aan Rummikub, Mens Erger Je Niet, Schaken en Dammen, enz. Wellicht op termijn ook andere spelletjes met bijvoorbeeld dans of iets anders creatiefs erbij. Kinderen kunnen uit school zo aanschuiven. De 1e middag is op 13 december. Men mag ook zelf spelletjes meebrengen. Kinderen onder de 8 jaar mogen niet zonder ouders komen. Dus ouders even de kinderen brengen en weer ophalen. We zijn tijdens de activiteiten binnen (om te voorkomen dat de kinderen telkens van binnen naar buiten gaan naar de speeltuin). Wij voelen ons verantwoordelijk voor met name de kleintjes. In januari is vastgelegd vrijdag 24 januari.

Elke zaterdagmorgen zijn Marsha Krijnen en Arnold van Ooijen aanwezig om te zorgen voor een lekker bakkie thee of koffie. Deze morgen kan men ook kapotte huishoudelijke apparaten meebrengen. Dan wordt bekeken of er nog een reddingsoperatie mogelijk is voor dat apparaat.

We noemen dit het Repaircafé. Dit café is er enkel in de wintermaanden.

Vanaf januari gaan we kijken of we alle dagdelen open kunnen zijn. Naast de genoemde vrijwilligers zijn er nog mensen op een lijst die nog nadenken over een dagdeel of activiteit. Ook u kunt zich hier nog voor aanmelden.

Wilt u naar de WOS komen en niet deelnemen aan een activiteit? Dat kan en mag altijd: De WOS is er voor Welzijn, Ontmoeten en Service.

De officiële opening van de WOS en tevens nieuwjaarsreceptie van het DPA is op zondag 12 januari 2020! Alle inwoners van Appeltern en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd.

Programma voor die dag:                

Bezichtigen van de WOS tussen 13.30 u. en 17.30 u.

14.00 u. Bekendmaken naam voor de WOS en onthullen beeldmerk 'mooi-appeltern' op een raam.

14.30 u. (Onder voorbehoud) Wethouder S. Bos is uitgenodigd om te komen vertellen over de woningbouw in Appeltern.

De gehele middag is er middels een PowerPoint op een scherm te zien wat alle themagroepen in 2019 hebben bedacht en ook al weer hebben uitgevoerd.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!