Unitas'28 – S.D.O.O. 2 – 0

WAMEL - Op de voorlaatste thuiswedstrijd in dit kalenderjaar 2019 speelde Unitas'28 thuis tegen S.D.O.O. uit Heteren. Deze tegenstander was al niet meer in Wamel geweest sinds begin jaren 90 uit de vorige eeuw.

Trainer Van Zwam moest puzzelen om een opstelling te maken, Dirk-Jan v Verseveld, Sven v Tiem en Zabi Ghaili zijn geblesseerd De thuisploeg had in de 1e helft veelal een veldoverwicht en na ruim 20 minuten spelen was het Bob Dikker die uit een voorzet de 1 - 0 binnen kopte. Hierna kwamen er nog kansen maar het bleef in die 1e helft bij die ene treffer. De gasten waren eigenlijk nauwelijks gevaarlijk geweest en de verdediging incl. keeper Florissen bij de thuisclub gaven niks weg. In de 2e helft eenzelfde spelbeeld en met de invallers Tim v Kessel en Freddie Gerritsen kwam er meer gevaar voor het Heterense doel maar omdat de 2 - 0 vooralsnog uitbleef bleef het lang spannend. Inmiddels was Tom Kuijstermans nog ingevallen voor Bjorn Theunissen en uit een van de aanvallen was het uiteindelijk vlak voor tijd Stef Hendrikx die net voor het invallen van de duisternis, na een fraaie aanval vanaf rechts op maat werd bediend door Tim v Kessel en de beslissende én bevrijdende treffer binnen schoot en daarmee was de eerste zege sinds 13 Oktober een feit én hard nodig ook om weer aansluiting te vinden met de middenmoot.

Daar kan verder aan gewerkt worden komende zondag wanneer de ploeg op bezoek gaat bij het hoog genoteerde S.V.O.'68 die vandaag met 1 - 2 wonnen bij Avios/DBV. Wellicht dat de ploeg van trainer Gerard van Zwam voor een verrassing kan zorgen in de Ooypolder bij de laatste uitwedstrijd dit jaar. De aftrap op sportpark De Kempkes is om 14.30 uur.