DIO'30 wint eenvoudig met 2-0 van Union

DIO'30 heeft zich knap hersteld van het onnodige verlies van vorige week tegen DVC'26. Directe achtervolger Union werd met 2-0 verslagen waardoor DIO'30 de tweede plaats heeft weten te behouden.

Glenn Dibbets keerde weer terug in de basis waardoor Sem Ariëns op de bank begon. Dani Bloemberg was afwezig en daardoor startte Dadier Casal. De spelers van DIO'30 begonnen gretig aan de wedstrijd maar het waren de bezoekers die de eerste kansen kregen. Matthias Haenen was al in de eerste minuut dicht bij een treffer en een vrije trap ging naast. Daarna nam DIO'30 het over en het kwam ook al snel op voorsprong. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Paul Frenken. Die besloot van buiten het strafschopgebied te schieten en de bal verdween in de verre hoek. Halverwege de eerste helft was het weer raak. Een snelle aanval begon bij Dadier Casal en de bal kwam via Giovanni Leidelmeyer bij Luc Verhoeven die op doel schoot en weer was doelman Roel Barends geklopt, 2-0. Binnen het half uur had het zelfs al 3-0 moeten staan. Na een goede aanval wist Giovanni Leidelmeyer de bal perfect klaar te leggen voor Bryan Croonen, maar die zag zijn schot in 2 instanties worden gekeerd door Roel Barends. Union speelde ondanks de achterstand niet slecht. Het probeerde het spel met lange ballen te verplaatsen maar de defensie van DIO'30 liet zich niet verrassen. Verder dan een schot van invaller Niels Voss, die al na een half uur in het veld kwam, die over ging kwam het niet.

Aan de andere kant ging een kopbal van Joram Pijl na een vrije trap van Luc Verhoeven naast. In de slotfase van de eerste helft zette Union nog even druk maar er kwam alleen nog maar een kans voor DIO'30. Giovanni Leidelmeyer gaf de bal breed op Dadier Casal, maar ook zijn schot ging over. Glenn Dibbets moest in de rust toch weer geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Zijn plaats werd ingenomen door Sem Ariëns.

De eerste kansen van de tweede helft waren voor DIO'30. Bryan Croonen was een paar maal dichtbij een treffer. Nadat Union wat kansen kreeg, onder andere Niels Voss schoot hoog over, was er weer een grote kans voor DIO'30 op de 3-0. Weer was het Giovanni Leidelmeyer die het overzicht behield en de bal breed wist te leggen op Dadier Casal. Via doelman Roel Barends ging de bal over de achterlijn. Ook een schot van Luc Verhoeven leverde geen doelpunt op. Union kreeg ook nog een kans om de achterstand te verkleinen. Een schot van Ilyas Oubaha ging over. De voorsprong van DIO'30 kwam verder niet meer in gevaar. Een schot van Bryan Croonen ging over en een kopbal van Dadier Casal ging naast. Tot slot had Giovanni Leidelmyer in de blessuretijd een goede wedstrijd nog kunnen bekronen met een doelpunt, maar zijn schot belandde op de paal. Kort voor tijd was Emir Tiganj nog in het veld gekomen voor Dadier Casal. Door deze overwinning en het verlies van WAVV staat DIO'30 nu alleen op de tweede plaats. Koploper MASV wist in de slotfase een 2-1 achterstand tegen Vorden ongedaan te maken en won met 3-2.

Volgende week komt de ploeg uit Arnhem op bezoek bij DIO'30 en dan is er dus sprake van een echte topper. De wedstrijd begint om 14.00 uur. DIO'30 zaterdag 1 wist voor de derde keer dit seizoen te winnen en staat daardoor knap in de middenmoot. De doelpunten werden gescoord door Mike Beck, Ercan Balbay en Tarik Darid. Aankomende zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen DVV in Duiven en die begint om 14.45 uur.