Logo demaasenwaler.nl

DSZ 1 geeft Aquila 1 een pak slaag

BOVEN-LEEUWEN - DSZ is met groot machtsverschil winnaar geworden in de streekderby tegen Aquila. DSZ dat in een opwaartse spiraal zit had geen enkele moeite om het team uit Dreumel te verslaan. Het team leek revanche te nemen voor de 2 verloren wedstrijden in het vorige seizoen en slaagde daar volledig in.

De wedstrijd speelde zich in de beginfase vooral af op het middenveld. Voor beide doelen gebeurde niet veel tot de 12de minuut. DSZ kwam steeds beter in de wedstrijd en er volgden enkele mooie mogelijkheden. De verdediging van Aquila kwam enkele keren goed weg omdat de voorzetten net niet zuiver genoeg waren. Pogingen van Maarten van Dreumel, Bram van Baren, Jasper van Dreumel en Stijn 't Jong gingen naast of de keeper lag in de weg. Het verschil was groot en het was wachten op de openingstreffer die pas in de 28ste minuut viel. De vliegensvlugge buitenspeler Boudewijn de Kadt gaf een perfecte voorzet op de inlopende Bram van Baren die de score fraai kon openen. Pas een kwartier voor de rust volgde een eerste schot van Aquila op de goal van DSZ. Conte Mamadou schoot een metertje over. Achteraf zou dit het enige wapenfeit zijn voor Aquila in deze wedstrijd. Deze veel scorende spits van Aquila had het zwaar tegen linksback Luuk Derks. Keer op keer won hij de onderlinge duels. De trainer van Aquila dacht hier na de rust een oplossing voor gevonden te hebben. Hij verplaatste zijn spits naar de linkerzijde waar hij tegenover Mike Grisel kwam te staan. Deze was in zijn duels net zo resoluut en gunde de spits in de resterende wedstrijd geen enkele kans. Net voor rust had DSZ op een tweede treffer moeten komen. Maarten van Dreumel sprint op rechts naar de achterlijn. Zijn voorzet wordt door Bram van Baren hard ingeschoten maar keeper Jason Henzen gooit zich voor de bal en weet zo redding te brengen. We zien een veel sterker DSZ maar we gaan rusten met een magere voorsprong van 1-0.

De tweede helft begon wat afwachtend voor beide partijen maar DSZ komt na 12 minuten op een verdiende 2-0. Nadat een schot van Jasper van Dreumel wordt geblokt is Boudewijn de Kadt er als de kippen bij om alsnog de score van dichtbij te verdubbelen. De spaarzame momenten dat Aquila de buitenspelers probeerde te bereiken waren de backs Mike Grisel en Luuk Derks heer en meester in de duels. Datzelfde geldt voor middenvelder Pim van Wolferen die de gehele wedstrijd heeft lopen sleuren om de spelopbouw van Aquila al in een vroeg stadium te verstoren. Hij slaagde daar fantastisch in en was vaak weer het eerste station bij een volgende aanval van DSZ. Na 69 minuten maakte Boudewijn de Kadt zijn tweede. Op aangeven van Dennis Janssen kon hij rustig de 3-0 binnenschieten. Het verzet van Aquila is hiermee definitief gebroken en zeker als een speler ruim 10 minuten voor tijd een tweede gele kaart en dus rood krijgt. Met 10 man zijn ze gedwongen om nog meer op de verdediging te leunen. En voor DSZ biedt dit nog meer kansen maar moet tot in de blessuretijd wachten tot de einduitslag op het scorebord komt. Lars Spanbroek gaat in de slotseconden alleen op de keeper af en scoort in de korte hoek. Vrijwel direct hierna fluit de scheidsrechter af en met de drie winstpunten passeert DSZ Aquila op de ranglijst.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!