Logo demaasenwaler.nl
Foto: Reinier Jansen

Leerlingen Pax Christi College winnen debat met raadsleden

BENEDEN-LEEUWEN - Na een fanatiek en leuk debat met raadsleden van de gemeente West Maas en Waal zijn de leerlingen van het Pax Christi College als winnaar uit de bus gekomen. De jury, onder toezicht van wethouder Bert van Swam, waren onder indruk van argumenten van de leerlingen.

In de raadzaal werden drie stellingen ingeleid door oud leerlingen, burgemeester Vincent van Neerbos en de wethouder. Het ging over veel verschillende onderwerpen. Zoals een vuurwerkvrije zones, een verbod op lachgas en stemmen vanaf 16 jaar.

Voor of tegen
Net als in andere debatwedstrijden mochten de deelnemers niet kiezen of ze voor of tegen waren. Ze kregen door middel van een loting kort van tevoren te horen welke kant ze moesten verdedigen. Dit bleek voor de leerlingen geen enkel probleem. En met goed voorbereide argumenten wisten ze de jury te overtuigen. Hierdoor ging de allereerste wisseltrofee mee naar het Pax Christi College.

Debat vaker organiseren
Als het aan wethouder Bert van Swam ligt organiseren wij deze wedstrijd vaker. "Het is belangrijk dat we jongeren betrekken bij de lokale politiek. Dit is een leuke en actieve manier om dat voor elkaar te krijgen". Voor nu staat de beker dus in het klaslokaal. Maar de gemeente is erop gebrand om deze weer in handen te krijgen!

Meer berichten