Logo demaasenwaler.nl

Lachgas in Druten

DRUTEN - Als het aan het college van B&W van Druten ligt worden in de nieuwe APV regels opgenomen waardoor gebruikers van lachgas het lachen zal vergaan.

De gemeenteraad moet er uiteindelijk over beslissen: het college stelt een verbod op lachgas voor. Volgens de Drutense bestuurders wordt steeds meer bekend over de schadelijke gezondheidseffecten van het gebruik van lachgas. Ook neemt volgens hen de overlast gerelateerd aan het gebruik hiervan toe. De overlast door het gebruik van lachgas is vergelijkbaar met die van drugs en alcohol, waaronder grensoverschrijdend gedrag, gevaarlijke situaties in het verkeer en zwerfafval. Het gebruik van lachgas, een zeer sterk broeikasgas, is ook slecht voor het milieu.

Het Drutense college kan gebieden aanwijzen waar het, kort gezegd, verboden is lachgas te verkopen. En dan alleen als het bedoeld is om als genotsmiddel gebruikt te worden. Het college zegt dat er, voor zover bekend, op dit moment geen lachgas verkocht wordt in de Drutense horeca. Dus zo stelt men: 'Dit verbod is daarom preventief'. Op 19 december moet de Raad beslissen of ze meegaat met het collegevoorstel.

Door Piet Zeeuwen

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ga jij dit jaar op vakantie?Reageren!