Leones weet te winnen van Best Vooruit

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen zondag heeft Leones weer eens drie punten weten te pakken. Best Vooruit werd in Beneden-Leeuwen in de slotfase opzij gezet.

Leones had al sinds begin oktober niet meer gewonnen in de competitie, waardoor het ondertussen was afgezakt naar de negende positie. Ook Best Vooruit was niet in vorm, de Brabanders hadden pas vier punten behaald en stonden daarmee op de laatste plaats.

In de eerste helft was er weinig te merken van de stand op de ranglijst. Beide ploegen creëerden weinig in het vijandelijk doelgebied en van een attractieve wedstrijd was geen sprake. De strijd werd met name aangegaan op het middenveld, waar ook de nodige overtredingen werden begaan. Vlak voor rust werd toch onverwachts de ban gebroken voor Leones. Luke van der Ven werd in het doelgebied van Best onderuitgehaald, waardoor de thuisploeg een penalty kreeg. Spits Stefan de Jong schoot de bal onberispelijk binnen waardoor de ploegen met een 1-0 stand aan de thee gingen.

De tweede helft had in tegenstelling tot de eerste wel een hoge amusementswaarde. Al vlak na rust werd Luke van der Ven diep gestuurd vanuit het middenveld, waarna hij in de korte hoek doelman Bjarne Bakker het nakijken gaf. Leones had de wedstrijd in handen en er leek ook geen vuiltje aan de lucht voor de Lauwenaren. Echter kwamen de Brabanders nog wel terug in de wedstrijd, want na zo'n zeventig minuten voetbal viel de bal in de scrimmage in het geel-zwarte doelgebied, waarna Stijn Beekx de bal het laatste tikje wist te geven, 2-1. Best Vooruit drong aan en Leones kreeg daardoor veel ruimte in de aanval, maar ondanks snelle uitbraken ontbrak het voorin aan precisie om de wedstrijd af te maken. De bekende voetbalwet "Maak je hem zelf niet, dan valt hij aan de andere kant." ging ook deze keer op. Kianu Verlinden wist na een mooie dieptepass doelman Noud Koppers te omzeilen met een stiftje, 2-2. Het zag er naar uit dat Leones zelfs nog ging verliezen, want direct na de 2-2 kreeg dezelfde Kianu Verlinden voor open doel de uitgelezen kans om de genadeklap toe te dienen, maar hij schoot langs. Twee minuten voor tijd viel toch nog, tegen de verhouding in, de winnende treffer voor Leones. De ijzersterk spelende Bram van Tiem torende boven de hele defensie uit, waarna hij een corner vanaf de linkerkant perfect binnenkopte. Eindstand 3-2.

Door deze overwinning staat Leones nu op een gedeelde derde plaats, in doelsaldo laat het Brabantia en SV TOP voor zich. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Brabantia in Eindhoven op het programma, de uitgelezen mogelijkheid om weer bij de top aan te haken.