DIO'30 geeft winst uit handen tegen DVC'26

DIO'30 is in de uitwedstrijd tegen DVC'26 geheel onnodig tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan gelopen. Vooral in de eerste helft had DIO'30 helemaal niets te vrezen van de thuisploeg maar zette het na op voorsprong te zijn gekomen te weinig druk om de wedstrijd definitief te beslissen. DIO'30 begon met dezelfde 11 spelers aan de wedstrijd als 2 weken geleden tegen Spero.

Glenn Dibbets was toen geblesseerd maar was weer hersteld en startte op de bank. Mouctar Jalloh en Thijs Leenders waren vanwege blessures niet inzetbaar. In navolging van het betaalde voetbal werd er ook in Didam de eerste minuut niet gevoetbald om een statement te maken tegen racisme. Daarna begonnen beide ploegen op een slecht bespeelbaar kunstgrasveld voorzichtig aan de wedstrijd en werd aan beide kanten de aanval gezocht. Kansen leverde dit niet op. Toch kwam DIO'30 vrij snel op voorsprong. Na 8 minuten wist Giovanni Leidelmeyer Bryan Croonen aan te spelen die naar binnen draaide en net buiten het strafschopgebied besloot op doel te schieten. Met succes want de bal verdween buiten bereik van doelman Stan Tiecken in de korte hoek. DIO'30 had daarna weinig moeite met DVC'26 dat zwak speelde en alleen met wat standaard situaties voor gevaar probeerde te zorgen. Deze ballen konden zonder moeite worden weggewerkt. DIO'30 probeerde met goede combinaties de aanval te zoeken en werd steeds gevaarlijker maar vergaat de thuisploeg de genadeklap toe te dienen. Bryan Croonen, Luc Verhoeven, Dani Bloemberg en Giovanni Leidelmeyer waren vaak betrokken bij deze aanvallen, maar echte kansen kwamen er nog niet.

In de slotfase van de eerste helft kwam er eerst een kans voor Bryan Croonen die gekeerd werd door de doelman en daarna hadden Luc Verhoeven en Paul Frenken pech dat hun schoten werden geblokt door de Didamse verdediging. Kort voor rust kwam DIO'30 wel goed weg toen de bal even verkeerd viel in de verdediging en daarna voor de voeten viel van Willem Berendsen. Zijn schot ging maar net over het doel. Na de rust keerde Nils Goertz niet meer terug in het veld. Zijn plek werd ingenomen door Michel Falize.

DIO'30 begon wat slap aan de tweede helft. Dit leverde DVC'26 wat kansen op. Een schot van Willem Berendsen ging naast en even later claimde de thuisploeg een strafschop voor vermeend hands. De scheidsrechter die dicht bij de situatie stond oordeelde dat er van hands geen sprake was. DIO'30 wist zich te herstellen en kreeg een aantal kansen om verder afstand te nemen. Een aanval die begon bij Bryan Croonen leverde 2 momenten op waarin het bepaald niet mee zat voor DIO'30. Eerst schoot Giovanni Leidelmeyer via doelman Stan Tiecken tegen de paal en bij de volgende poging viel de bal voor de voeten van Luc Verhoeven die ook de paal wist te raken. Daarna verslapte DIO'30 toch weer wat en wist DVC'26 steeds meer de aanval te zoeken. Job Hendriksen kopte uit een corner naast en Dennis Amati wist te redden op een schot van invaller Niels Hendriksen. Aan de andere kant ging een schot van Bryan Croonen naast. Met nog iets meer dan een kwartier te voetballen kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Dennis Amati wist nog te redden op een makkelijk gegeven vrije trap van Ryan Meijer maar de bal viel toen voor de voeten van Niels Hendriksen die via de kluts raak schoot. Een paar minuten later werd het zelfs het 2-1. Na slap verdedigen kwam Willem Berendsen in balbezit en hij kon de bal geheel vrij inschieten. DIO'30 had de wedstrijd zo in paar minuten tijd uit handen gegeven en zette in de slotfase nog alles op alles om nog een resultaat mee naar huis te nemen. Joram Pijl schoof door naar voren en speelde samen met Bryan Croonen in de spits. Dit leverde al snel een kans op maar na een voorzet van Giovanni Leidelmeyer kopte Joram Pijl in de handen van de doelman. In de verdediging werd er gewisseld.

Nick Schierboom werd vervangen door Glenn Dibbets. Door de boel achterin open te gooien moest DIO'30 wel waakzaam zijn om niet nog tegen een tegendoelpunt aan te lopen. Het enige gevaar van de thuisploeg kwam nog van Ryan Meijer, maar Dennis Amati wist zijn schot te pakken. DIO'30 was nog een paar maal dichtbij de gelijkmaker. Joram Pijl en Giovanni Leidelmeyer hadden in een druk strafschopgebied geen geluk en de bal kon niet het laatste tikje worden gegeven. Giovanni Leidelmeyer moest kort voor tijd nog geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Emir Tiganj. Nadat Joram Pijl uit een corner over kopte was duidelijk dat er deze middag niet meer in zat voor DIO'30. Bij de thuisploeg was de opluchting groot omdat het de laat verkregen voorsprong vast wist te houden en zo pas de tweede overwinning boekte van dit seizoen. DIO'30 is zo slecht begonnen aan de tweede periode maar staat wel nog steeds op een gedeelde tweede plaats omdat ook WAVV verloor bij DCS. De wedstrijd van koploper MASV, dat in Ulft speelde tegen SDOUC, werd bij een 0-1 tussenstand gestaakt.

Nu volgen er 2 thuiswedstrijden voor DIO'30. Over 2 weken komt de koploper op bezoek maar eerst is het de beurt aan Union. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur. Het eerste zaterdag team van DIO'30 trok in een doelpuntrijke wedstrijd tegen De Paasberg met 4-3 aan het kortste eind. Al vrij snel keek het tegen een 3-0 achterstand aan. Nog voor rust kwam het door 2 doelpunten van Mike Beck terug tot 3-2. Na rust werd het eerst 4-2. DIO'30 kwam door een doelpunt van Fahim Awad nog terug tot 4-3 maar daar bleef het bij. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst Oranje Blauw op het programma. Aanvang is 14.30 uur.