DSZ 1 wint uit bij koploper RODA'28 1

RODA'28 1 - DSZ 1 2 - 3

DSZ is winnaar geworden in een spectaculaire wedstrijd uit bij RODA'28. Het team uit Boven-Leeuwen kwam tegen de koploper op een riante 3-0 voorsprong. Maar in de slotoffensief kwam de thuisploeg nog terug tot 2-3.

Winssen. Ook hier begon de wedstrijd met een protestactie tegen racisme. Eén minuut lang werd de bal niet beroerd. Daarna ontspon zich een levendig duel die duurde tot en met de laatste minuut. De eerste kans was voor Maarten van Dreumel, zijn halve omhaal was te zacht om de keeper in verlegenheid te brengen. Niet veel later kreeg RODA'28 een goede kans maar het schot ging voorlangs. Binnen het kwartier kwam DSZ toch op een voorsprong. Het team dat langzaam maar zeker zijn vorm te pakken krijgt komt voor door een benutte penalty. Jasper van Dreumel benut deze nadat zijn broer Maarten in het strafschopgebied onreglementair is gevloerd. Tot vijf minuten voor rust gaat het spel op en neer. Zowel RODA'28 als DSZ krijgen mooie kansen. Voor DSZ is Dennis Janssen het dichts bij een treffer met een schot dat net langs gaat. Doordat DSZ vroeg stoorde lukte het RODA'28 niet om voetballend richting het doel te komen. Maar de vele goedgeplaatste lange ballen vanuit de achterste linie en het middenveld zorgde wel voor veel gevaar. In de slotfase van de eerste helft is het keeper Paul van Hees die met 2 sublieme reddingen en een katachtige reflex de gelijkmaker kan voorkomen. Tussendoor ziet een verdediger van RODA'28 een voorzet door zijn toedoen bijna in zijn eigen doel belanden maar ook hier is het de keeper die redding brengt. Ruststand 0-1

De tweede helft komt DSZ vanaf het begin onder grote druk te staan. DSZ houdt stand en vergroot zelfs de voorsprong. Jasper van Dreumel gaat in de 57ste minuut zijn tegenstander op links voorbij en legt de bal terug op Bram van Baren die direct met links hard en zuiver uithaalt in de verre hoek. 0-2 en dit is ook niet geheel onverdiend. Binnen enkele minuten leken Luuk Derks met een vrije trap op de paal en Bram van Baren met een afstandsschot de score te vergroten. Boudewijn de Kadt lukte het uiteindelijk wel. Verdediger Mike Grisel geeft de bal hoog voor in het zestienmetergebied. Boudewijn ontvangt de bal en met lucky schot verdwijnt de bal via de grabbelende handen van de keeper in het doel. Koploper RODA'28 in eigen huis ver achter. Zij zetten de rest van de wedstrijd alles op alles om de achterstand te verkleinen. Nog steeds met de lange voor de goal en enkele afstandsschoten. Halverwege de tweede helft leek een diepe bal van RODA'28 over de achterlijn te rollen maar de rechtsbuiten kon alsnog een voorzet geven waaruit de spits makkelijk de 1-3 wist te scoren. RODA'28 zette nog meer aan maar daarbij ontstonden ook kansen voor DSZ. En kopbal van Jasper van Dreumel wordt net gered door de doelman, ook de rebound is voor de keeper. In de 88 ste minuut komt de ploeg uit Winssen nog gevaarlijk dichtbij. Boudewijn de Kadt krijgt een bal ongelukkig op zijn onderarm in de 16meter en de scheidsrechter is onverbiddelijk. De gegeven strafschop wordt benut en het staat 2-3. In de restende tijd gebeurd er niet veel meer en DSZ wint verdient doordat de ploeg veel inzet en vechtlust in elke linie aan de dag legde en daarbij keeper Paul van Hees die in een uitstekende vorm stak. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Aquila.