Ongelukkige derby nederlaag Beuningse Boys

EWIJK - Op een volgepakt sportpark De Ooijgraaf stond afgelopen zondag de eerste competitie derby ooit tussen Beuningse Boys en Ewijk op het programma. Supporters van Ewijk kwamen zelfs met een heuse oranje mars naar deze wedstrijd.

In de openingsfase van de wedstrijd gebeurd er heel veel. In de 2e minuut is het Beuningse Boys dat een grote kans krijgt om de score te openen en de ban te breken maar helaas schiet Glenn Muller de bal over het doel. Een minuut later lijkt dan Ewijk op voorsprong te komen maar de treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel. Beuningse Boys lijkt wakker te schrikken van dit signaal en gaat meteen over op de aanval. Het weet ook meteen te scoren maar helaas wordt ook dit doelpunt geannuleerd wegens buitenspel. Beuningse Boys heeft de wedstrijd in handen en Ewijk kan alleen maar verdedigen. Na een halfuur is het Teun Peters die een grote kans krijgt maar helaas weet Ewijk goalie Jan Cobussen de bal tegen te houden.

In de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld en is het Beuningse Boys dat de wedstrijd onder controle houd. Het krijgt meteen na de rust een enorme mogelijkheid om de score te openen maar Glenn Muller weet oog in oog met de keeper niet te scoren. Een minuut later krijgt ook Twan Arnts een grote kans om te scoren maar wederom is het keeper Jan Cobussen die een sta in de weg blijkt. Naarmate de wedstrijd het einde nadert is het Beuningen dat blijft aandringen en ook de kansen krijgt. Zo ook Arvid Daniëls maar ook hij ziet zijn schot gepareerd worden door keeper Jan Cobussen van Ewijk. Een 0-0 lijkt dan de eindstand en daar zou Ewijk zeker niet mee mogen mopperen maar in de laatste minuut krijgt Ewijk nog een vrije trap te nemen. Deze beland in het strafschop gebied voor de voeten van invaller Dennis Logister die de bal in de verre hoek binnen weet te tikken.

Zo gaat Beuningse Boys dus in extremis onderuit en is de teleurstelling groot. Schrale troost is wel dat Beuningse Boys voetballend een behoorlijk niveau op de mat legt en als de kansen benut gaan worden de punten vanzelf zullen komen. Zondag wacht er voor De Boys een uitwedstrijd tegen koploper Brakkenstein. De aftrap is om 14.30 uur.