Afbeelding
Foto: Sjors Sportief & Sjors Creatief

Sjors Sportief en Sjors Creatief ook in 2020 van start in Maas en Waal

Algemeen

MAAS EN WAAL - Alle kinderen uit het basisonderwijs in zowel de gemeente Druten als West Maas en Waal en zmlk De Kom hebben in februari het Sjors Sportief/Creatief boekje ontvangen. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan kinderen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke en praktische manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in beide gemeenten. En zo te ervaren wat past bij hun interesses en talenten.

Met Sjors Sportief/Creatief hoeven de leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging of organisatie, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Met bijna 80 aanbieders en ruim 350 activiteiten is er keuze genoeg voor iedereen!

Actief Maas en Waal
Het concept Sjors Sportief/Creatief, geïnitieerd en uitgevoerd door Actief Maas en Waal, is de vervanger van het in Maas en Waal welbekende Snuffelsportpas. Dit nieuwe concept past meer in deze tijd en heeft naast een mooi boekje een speciale website. Hier kunnen ouders en kinderen kijken en zich inschrijven voor de activiteiten van hun keuze. Voor de deelnemende verenigingen is deze website een hele ondersteuning. Omdat hiermee een groot stuk administratieve belasting wordt weggenomen én de verenigingen het hele jaar door hun aanbod kunnen aanpassen.

Sport- en cultuurbeleid van gemeenten en onderwijs
Kinderen verbinden met sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid in zowel Druten als West Maas en Waal. Hierbij zijn jeugd, onderwijs, sport en gezondheid aangrenzende beleidsterreinen. Daarnaast onderstrepen de onderwijsinstellingen het belang hiervan voor de evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Het geeft ieder kind een éxtra kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Compleet aanbod sport, cultuur en techniek. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het boekje van 2020 in volle gang. Alle aanbieders hebben een oproep gehad om (opnieuw) deel te nemen aan Sjors Sportief/Creatief. De activiteit kan aangemaakt worden t/m zondag 1 december. Het zou mooi zijn om in dit boekje een zo compleet mogelijk aanbod van sport-, cultuur- en techniekaanbieders uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal te hebben. Laat deze kans niet liggen en doe mee!