V.l.n.r.: Pim, Bastiaan, burgemeester Bergman, Cedric en Fleur.
V.l.n.r.: Pim, Bastiaan, burgemeester Bergman, Cedric en Fleur. Foto: Jos Courbois

Jeugdlintje voor Beuningse jongeren die zich inzetten voor de samenleving

Algemeen

BEUNINGEN - Burgemeester Daphne Bergman verraste afgelopen woensdag vier Beuningse Buitengewone helden met een jeugdlintje. Dit gebeurde tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. De jongeren kregen een lintje omdat ze iets bijzonders deden voor iemand in de omgeving of voor de samenleving.

Bastiaan van den Brink, Fleur Plönes, Cedric Schiks en Pim van Wijk, allen uit Beuningen, ontvingen de versierselen uit handen van de burgemeester.

De 6-jarige Bastiaan van den Brink ruimt vrijwillig straatvuil op, tijdens het wandelen met zijn moeder, en zich er bewust van dat de natuur schoon moet blijven. Dat afval wordt door hem thuis netjes gescheiden. Fleur en Cedric zijn beide als vrijwilliger actief binnen Stichting Perspectief. Stichting Perspectief kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Zij zijn de oren en ogen van de samenleving en ondersteunen bij verschillende activiteiten. Cedric is al jaren actief bij het Jeugd Activiteiten Centrum Hotspot. Hij is binnengekomen als deelnemer aan de activiteiten. Uiteindelijk kreeg hij de rol van dj.

Fleur Plönes is al ruim twee jaar actief bij de tienerinloop van het Jeugd Activiteiten Centrum Hotspot. Zij is elke vrijdagavond aanwezig. Ze bedenkt samen met anderen ideeën zodat het team Hotspot een aantrekkelijk aanbod van activiteiten kan maken. Fleur helpt mee met de voorbereidingen en steunt de jongerenwerkers tijdens de uitvoering van de activiteiten.

Pim van Wijk is lid van voetbalvereniging Beuningse Boys. Hier voetbalt hij zelf. Daarnaast is hij sinds 2 jaar actief als jeugdtrainer binnen de voetbalvereniging. Hij is bij de jeugd actief als hoofdtrainer (JO- 12) en als assistent-trainer bij JO-13. Vaak valt hij in bij de JO-15. Op de woensdagmiddag is hij ook aanwezig bij de extra training voor teams onder de 8 , 9, 10 en 11 jaar. Pim is bij wijze van spreken dag en nacht te vinden op de voetbalvelden.