Jack van Eck (Raad van Toezicht) overhandigt het certificaat aan Mariël Kolvenbach en Wietske van Raaij (hoofd zorg).
Jack van Eck (Raad van Toezicht) overhandigt het certificaat aan Mariël Kolvenbach en Wietske van Raaij (hoofd zorg). Foto: Eigen

Uitreiking Gouden Keurmerk Prezo aan Zorgcentrum St. Barbara

Algemeen

DREUMEL - Het Gouden Prezo Keurmerk is definitief toegekend aan Zorgcentrum St. Barbara te Dreumel. In juni werd Zorgcentrum St. Barbara al voorgedragen voor het keurmerk van Perspekt. Donderdag 14 november werd het bijbehorende certificaat officieel uitgereikt aan de medewerkers van Zorgcentrum St. Barbara door Jack van Eck (lid van Raad van Toezicht van Zorgcentrum St. Barbara).

PREZO, wat staat voor PREstaties in de ZOrg, is een kwaliteitssysteem ontwikkeld voor zorginstellingen bij het sturen op verantwoorde zorg én verantwoord ondernemerschap. Het kwaliteitssysteem gaat uit van de wensen, behoeften en de tevredenheid van de cliënt. Met het behalen van dit kwaliteitskeurmerk laat Zorgcentrum St. Barbara zien dat haar cliënten tevreden zijn en dat er verantwoorde zorg geboden wordt die voldoet aan de norm voor verantwoorde zorg.

Zorgcentrum St. Barbara is trots op het Gouden Keurmerk. 'Onze medewerkers hebben sinds de pre-audit van 2018 en het bezoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), begin van dit jaar, actief gewerkt in verbeterteams en dat is beloond. Niet alleen onze cliënten zijn tevreden met de gegeven zorg en aandacht, ook familie laat merken dat zij tevreden zijn over het wel en wee van hun ouders of familielid', aldus directie Mariël Kolvenbach.