Kieta Nuij.
Kieta Nuij. Foto: John van Gelder

Beeldhouwer Kieta Nuij presenteert fotoboek

Algemeen

DRUTEN - Op vrijdag 22 november presenteert beeldhouwer Kieta Nuij haar fotoboek 'Rafels van de ziel'. Dit boek geeft een overzicht van haar beelden van de afgelopen 35 jaar. Ter gelegenheid van de boekpresentatie is ook een overzichtsexpositie van haar werk te bezichtigen.

Kieta werkt sinds 1984 als beeldhouwer, aanvankelijk voornamelijk in klei, sinds ruim 30 jaar maakt ze beelden in brons. Haar sculpturen hebben een heel eigen beeldtaal, waarbij vorm, textuur en patines in een spannend evenwicht zijn. Haar werk is zowel nationaal als internationaal erg gewild. Ze exposeerde onder meer in Dubai, Spanje, Zweden, Polen, België, Frankrijk en Duitsland. 'Rafels van de ziel' biedt naast verhalen over Kieta's leven en werk een selectie uit 35 jaar kunstenaarschap. De titel verwijst naar wat in de loop van de tijd haar 'handtekening' is geworden: figuren, waarin de tijd en het leven hun sporen hebben achtergelaten. Het boek is geschreven door Frans van den Muijsenberg en Edward van Mieghem.

Boekpresentatie

De boekpresentatie en overzichtsexpositie vinden plaats in de werkruimte van Kieta. Om 19.00 uur gaan de deuren van haar expositieruimte en atelier open. Om 20.00 uur start Frans Smeels, voormalig organisator van de beeldenroute in Zeist, het programma door Kieta te interviewen. Daarna volgt een optreden van singer/songwriter Marcel de Groot. De overzichtstentoonstelling is behalve tijdens de boekpresentatie ook nog te bekijken op zaterdag 23 en zondag 24 november, beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Het adres: Veerstraat 1, 6651 AV Druten.