Afbeelding
Foto: Stichting Perspectief

Perspectief zoekt bruggenbouwers

Algemeen

BEUNINGEN - Wie graag zelfstandig en flexibel aan de slag wil als vrijwilliger en het fijn vindt om iemand op weg te helpen, kan zich bij Stichting Perspectief melden als coachende vrijwilliger. Voor het project 'Aangenaam kennis te maken' is de stichting op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger.

'Aangenaam kennis te maken' is bedoeld voor mensen van alle leeftijden, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Belangstellenden zullen mensen op weg helpen naar lokale activiteiten, hen daarbij begeleiden en samen oefenen welke stappen iemand kan maken om meer in contact te komen met anderen. Het uiteindelijke doel voor deze vrijwillige bruggenbouwers is om zichzelf overbodig te maken, doordat iemand die minder makkelijk contact opbouwt, zelf zijn weg in de maatschappij beter leert te vinden.
Wat maakt het werk zo leuk? Bruggenbouwer Arnold van Zoest: 'De grootste uitdaging vind ik om mensen die in het kennismakingsgesprek sceptisch staan tegenover actieve deelname aan activiteiten, toch zover te krijgen dat ze zelfs heel enthousiast worden. Vaak is deze omslag simpeler dan het van tevoren lijkt. Met energie en enthousiasme komt je een heel eind.'
Stichting Perspectief en MEE Gelderse Poort bieden vrijwilligers professionele ondersteuning. Bij de start krijgt men een mini-scholing, maar tijdens de trajecten is er ook gelegenheid om bijvoorbeeld te sparren over bepaalde situaties en uiteraard een vrijwilligerscontract. Informatie: 024-675 09 39 of valeriebekkers@stg-perspectief.nl.