Hockeydames Beuningen pakken verdiende winst

BEUNINGEN - Dames 1 van hockeyclub Beuningen heeft een verdiende en belangrijke overwinning geboekt tegen Leiden. In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop werd er een 4-1 overwinning geboekt. Het was pas de tweede winstpartij voor het gepromoveerde team. Beuningen speelde een sterke wedstrijd. Het team had controle en gaf weinig kansen weg in de eerste helft. Na twintig minuten scoorde Inge van de Klok de 1-0 uit een strafcorner. Niet veel later was het echter alweer gelijk, toen Leiden scoorde.

Na rust werd het al snel 2-1. Een fout in de opbouw van Leiden bracht Milou Balsters in scoringspositie. Haar inzet werd nog gekeerd, maar in de rebound schoot Judith Kuijpers wel raak. Deze tussenstand bleef lang op het bord staan. In het laatste kwart begon Leiden meer aan te dringen, kreeg het ook enkele strafcorners, maar in de omschakeling besliste Beuningen de wedstrijd. Layla Peters zag haar voorzet via een stick van een Leiden-verdedigster in de goal belanden. Een minuut later werd het 4-1, toen Keri Donkers met een subtiel passje Inge van de Klok alleen voor de keepster zette. Van de Klok bleef rustig, omspeelde de keepster en scoorde zo haar tweede goal van de middag.

Door deze fraaie overwinning verlaat Beuningen de laatste plaats; het houdt nu Alecto onder zich. Volgende week is de laatste speelronde voor de winterstop: Beuningen gaat dan op bezoek bij middenmoter Breda.