Logo demaasenwaler.nl

Expositie Frans van den Heuvel en Ans Pouwels

WIJCHEN - De komende weken exposeren twee kunstenaars samen in het Kunsthuis: Frans van den Heuvel toont er schilderijen en tekeningen, en Ans Pouwels haar houtobjecten.

Frans van den Heuvel is vooral bekend als portrettist. Als zodanig werkt hij voornamelijk in opdracht van instellingen en bedrijven.
Deze expositie biedt de gelegenheid zijn vrije werk te zien, dat minder bekend is. De ingekleurde tekeningen en forse kleurige schilderijen hebben als thema de relatie van mensen met elkaar, en met dieren en natuur, vaak in een absurdistische stijl.

Ans Pouwels haalt haar fascinatie en inspiratie uit hout. Elk stuk hout heeft een verhaal: de vormen, nerven, het weefsel, de vertakkingen en scheuren, alles speelt mee. Zij bewerkt het hout tot verschillende vormen en voegt daar uiteindelijk vaak andere materialen aan toe, zoals ijzer, steen, en papier. Daardoor vertonen haar objecten contrasten van hard/zacht, stoer/ verfijnd.

Waar en wanneer
De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 22 november t/m 8 december, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.

Meer berichten