Logo demaasenwaler.nl
Foto: BC Druten

Simon Ahuluheluw nieuwe hoofdtrainer BC Druten

DRUTEN - Sinds september 2019 is Simon Ahuluheluw, uit Nijmegen, de hoofdtrainer van Badmintonclub Druten. Hij heeft een jarenlange trainers ervaring tot op het hoogste niveau in Nederland en de Duitse Bundesliga. Simon geeft in totaal al meer dan 40 jaar badmintontraining.

Ahuluheluw is een gecertificeerde trainer (sportleider 4B) die elke speler op zijn/haar eigen niveau wil laten groeien. Op nationaal niveau heeft hij in de periode 1989 - 1992 onder andere Erik Pang getraind en in 1990 ook de Nederlandse nationale selectie.

De laatste jaren is Simon actief geweest voor meerdere verenigingen in de regio, waaronder Mariken (Nijmegen) en Stuban (Nijmegen). Ook heeft hij jarenlang spelers van verschillende regionale verenigingen bij de breedtetraining Driestromenland getraind in Beuningen en Wijchen.

Bij BC Druten traint Simon wekelijkse beide senioren trainingsgroepen. Hij verzorgt ook het trainingsprogramma voor de jeugd en neemt de helft van de trainingen voor eigen rekening; op zoek naar het badminton talent van morgen.

Meer berichten