Logo demaasenwaler.nl
Foto: Het Dijkmagazijn

Vuur maken voor kinderen met autisme

BEUNINGEN - Zaterdag 23 november organiseert het Dijkmagazijn een buitenactiviteit voor Beuningse kinderen met autisme samen met hun opvoeders. De natuur in trekken is spannend en gezond. Het groen biedt rust en is tevens uitdagend. En er is letterlijk en figuurlijk volop ruimte om naar wens samen of alleen bezig te zijn. Op deze ochtend gaan de kinderen met Het Dijkmagazijn vuur maken met vuursteen.

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gemaakt hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd. Tegenwoordig maken we snel een vuurtje met lucifers of een aansteker. Vóór deze uitvindingen moesten mensen zich behelpen met de bliksem of met vuurstenen. Dat laatste lukt met enig oefenen. Hoe het werkt kunnen de kinderen met hun ouders in de uiterwaard bij Het Dijkmagazijn uitproberen. Behalve vlammen maken, leer je deze middag ook hoe je buiten een veilig vuurtje kunt aanleggen en doven, en wat je beslist niet moet doen.

Vuur maken voor kinderen met autisme en hun ouders, zaterdag 23 november 2019 10.30-12.30 uur. Max. 12 kinderen uit gemeente Beuningen van 6 tot 14 jaar. Kosten € 2,50 per kind, ouders/opvoeders mogen gratis meedoen. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41, Beuningen. Reserveren is nodig via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Trek brandveilige kleding aan, dus geen nylon!

Meer berichten