Logo demaasenwaler.nl
Ben van Ooijen.
Ben van Ooijen. (Foto: Bart van Ooijen)

PUUR is een winterse belevenis

APPELTERN - Met PUUR geeft Tuinen van Appeltern ook dit jaar invulling aan het winterseizoen. Met een sfeervolle tuinroute, nostalgische binnenruimtes en winterse gerechten belooft ook deze editie een unieke belevenis te worden. Om iedereen te gelegenheid te geven de bijzondere sfeer te proeven is de entree gratis.

'PUUR is geen kerstmarkt of een winterfair, het is iets nieuws, een uniek concept met een geheel eigen aanbod', vertelt Ben van Ooijen. 'Ons park wordt de komende drie maanden omgetoverd tot een sfeervolle winterbelevenis. Men treft er tuinideeën en interieurinspiratie in een winterse ambiance. Er zijn tevens enkele workshops te volgen.'

Nieuw ten opzichte van vorig jaar, is dat er verschillende buitensculpturen te zien zijn. 'Een verrijking van de route', aldus Ben. 'Daarnaast loopt de route nu meer langs tuinverblijven en terrassen, zodat je qua versiering meer kunt laten zien. De ideeën zijn bovendien gemakkelijker toepasbaar in de thuisomgeving van de bezoekers.'

Nostalgie

Voor de gelegenheid is het assortiment van de tuinwinkel uitgebreid en aangepast. Naast artikelen die men hier het hele jaar vindt, zijn er nu ook diverse herfst- en kerstspullen te koop. De plantenmarkt is toegespitst op de winterperiode, met planten die de koude maanden kunnen overleven. De bovenverdieping van het entreegebouw is sfeervol aangekleed, met als thema 'nostalgie'. Bert Loman toont er objecten van natuurlijke materialen, de tafels worden ingedekt door Brigitte van Haaren en Kleurrijk Atelier Ingrid zorgt voor kleurrijke objecten. De tuindienst completeert het interieur met diverse planten. Uiteraard is ook de horeca in winterse sferen ingericht, met op de menukaart toepasselijke hapjes en drankjes.

Lichtjesavonden

Ook dit jaar kent PUUR weer de speciale lichtjesavonden. Op die momenten is de PUUR route bijzonder verlicht, wat zorgt voor een behaaglijk en magisch gevoel. Om de sfeer te versterken is gezorgd voor een knisperend kampvuurtje en live muziek. De wandeling is ook, of misschien wel juist, geschikt voor ouders met (kleine) kinderen. In het entreegebouw wacht naderhand warme chocolademelk.

Gratis entree

PUUR is vanaf vandaag geopend, iedere week van woensdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. De lichtjesavonden zijn dit jaar op 13, 14, 20, 21, 27, 28, december en 3 en 4 januari. Op die dagen kan vanaf 18.00 uur begonnen worden aan de wandeling. De poorten sluiten deze avonden om 20.30 uur. PUUR is gratis te bezoeken. Meer informatie over het programma, de lichtjesavonden en de workshops, zie appeltern.nl/puur.

Meer berichten