Logo demaasenwaler.nl
Foto: Stockfoto archief de Maas&Waler

Drie drugspanden gesloten in de gemeente Beuningen

BEUNINGEN – Twee panden in Beuningen en één pand in Ewijk zijn afgelopen week op last van burgemeester Bergman gesloten en verzegeld. Het gaat in alle gevallen om woningen waar drugs is aangetroffen. Er is geen onderling verband tussen de panden.

Een pand aan het Gewelf in Beuningen gaat voor vier maanden dicht, een woning aan de Lavendelstraat in Beuningen en aan de Smallencamp in Ewijk worden drie maanden gesloten. De politie heeft de woningen eerder dit jaar doorzocht tijdens een uitgebreid onderzoek naar handel in verdovende middelen. Hierbij zijn onder andere (hard)drugs en druggerelateerde goederen gevonden en in beslag genomen. Deze vondst vormt een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid. Daarom besloot de burgemeester om de woningen tijdelijk te sluiten.

Burgemeester Bergman: 'Ik vind de leefbaarheid in onze buurten en wijken heel belangrijk. Drugshandel staat dat in de weg. Dat trekt criminaliteit en onveilige situaties aan. Denk aan brand bijvoorbeeld.'

De drugs zijn in augustus gevonden bij invallen in de woningen. Tussen de inval en de sluiting van een woning zit soms een langere periode. Dat komt omdat de in beslag genomen drugs getest moet worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Daarnaast kan de eigenaar/gebruiker van een pand bezwaar maken tegen de sluiting.
Vanwege privacy wil de gemeente niet zeggen of het koop- of huurwoningen betreft.

Door Patrick Huisman

Meer berichten