Logo demaasenwaler.nl
Foto: CV De Bommelaers

Nieuwe carnavalsprins in Bommeldurp: Prins Twan dun Urste

MAASBOMMEL - Afgelopen zaterdag heeft Carnavalsvereniging De Bommelaers uit Maasbommel zijn nieuwe heerser gekozen.

Het vijfde jaargetijde, zoals het carnavalsseizoen ook wel wordt genoemd, is afgelopen zaterdag 9 november begonnen en duurt tot aan aswoensdag. Bij Carnavalsvereniging De Bommelaers zal in dit carnavalsseizoen de carnavalsscepter worden gezwaaid door Prins Twan dun Urste.

In de nieuwe residentie van De Bommelaers, Het Hanzehuys, werd een gevarieerd programma op de bühne gebracht. Buutreedner Jasper van Gerwen kreeg de lachers op zijn hand met zijn "erger je niet"-lied, en de maasbommelse inwoner Hans van Elswijk werd gehuldigd als Verdienstelijk Bommelaer als dank voor zijn jarenlange ondersteuning aan vele dorpsactiviteiten. Hoogtepunt was uiteraard de onthulling van Prins Twan, die na zorgvuldige opbouw van de spanning opdoemde uit een dichte mist van rook en het podium betrad.

In het dagelijks leven is de 48-jarige Twan Romviel internationaal chauffeur bij transportbedrijf Van de Kamp uit Druten. Hij is geboren als Winssenaar, maar door de liefde ruim 21 jaar geleden inwoner van Maasbommel geworden. Al snel was hij totaal verknocht aan de kleinste Hanzestad van Nederland en heeft hij Maasbommel in zijn hart gesloten. Vakanties viert hij aan de maaskant, "want mooier dan hier is het nergens" aldus Twan. Samen met zijn vrouw Amanda en hun 2 kinderen Aniek en Luuk zijn ze vrijwel altijd te vinden bij alle dorpsactiviteiten die in het Bommeldurp plaats vinden. Twan is ook al 14 jaar lid van carnavalsvereniging De Bommelaers en sinds 2015 is hij de adjudant van de vereniging. In die functie heeft hij steeds de Prins der Bommelaers bijgestaan, en nu mag hij een jaar lang zelf de scepter zwaaien.

Hij wordt dit carnavalsjaar zelf ondersteund door Vorst John, die hem met raad en daad zal bijstaan tijdens alle komende carnavalsactiviteiten. Vorst John is een oude bekende bij De Bommelaers, hij was Prins der Bommelaers in 2006 en zet zich op de achtergrond veel in bij diverse evenementen die De Bommelaers organiseren. John is eveneens 48 jaar en een geboren en getogen Bommelaer, getrouwd met Nathalie en trotse vader van Bas.

Samen zullen Prins Twan dun Urste en Vorst John het Bommeldurp op z'n kop gaan zetten. Carnaval in Maasbommel in 2020 is het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het carnaval aan de maaskant van Het Land van Maas en Waal. Een nieuwe residentie, een nieuwe feestzaal, een nieuwe route van de Stroatentocht en voor een deel een nieuwe invulling van de carnavalsactiviteiten. Aan Prins Twan de grote taak en de eer om dit allemaal in goede banen te leiden. En dat zal hij doen met zijn alleszeggende leus:

Bommeldurp of Maasbommel, tis mij om het even, zolang ik hier de Carnaval mag beleven!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!