Logo demaasenwaler.nl
Foto: Theo van Duren

Wethouder Sander Bos op 'staatsbezoek' in Graafschap Megen

MEGEN - Megense Jessica Keijzer Nab neemt initiatief om banden te verstevigen met Land van Maas en Waal

"Knoop diplomatieke betrekkingen aan met het Graafschap Megen en het Land van Ravenstein." Met die opdracht reisde wethouder Sander Bos van de gemeente West Maas en Waal vrijdag j.l. af naar de zuiderburen om bij Maasbommel de Maas over te steken. Daar werd hij ontvangen door de schout en schepen: Ed Steiger en Jessica Keijzer Nab die hem het dagvisum van het graafschap overhandigden. Vervolgens vertrok het gezelschap met de gereedstaande Citroen DS van de Dienst Diplomatiek Vervoer naar conferentieoord Acropolis waar het overleg zou plaatsvinden.

Aanleiding voor de reis van Sander Bos is de artikelenreeks 'De Overkant' van journalist Peter van Erp. Vanuit het perspectief van de bewoners van Maasdorpen als Alem, Appeltern en Batenburg wordt het ongemak en soms ook de pijn beschreven van gemeenschappen die eigenlijk elkaars buren zijn, maar gescheiden zijn door de Maas. Jessica Keijzer Nab, behalve schepen van Megen ook raadslid van de gemeente Oss nam hierop het initiatief om de banden met de buren aan de overkant te gaan versterken en nodigde Sander Bos uit voor een bezoek.

Na afloop van de besprekingen toonde de wethouder zich blij verrast door de bijzondere ontvangst en het aanstekelijk enthousiasme om beide landen dichter bij elkaar te brengen: 'De goede samenwerking die er reeds is met de gemeente Oss kunnen we verder vormgeven door ook als ondernemers, gemeenten en vrijstaat de handen ineen te slaag. Wordt vervolgd!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!