Logo demaasenwaler.nl
De kermisattractie neemt het zicht op de panden aan de Markt weg.
De kermisattractie neemt het zicht op de panden aan de Markt weg. (Foto: Eigen foto)

Niet alle winkeliers blij met nieuwe opstelling Leste Mert

DRUTEN - Voor het eerste kent de jaarlijkse Leste Mert dit jaar een ietwat aangepast parcours. Door nieuwe landelijke regels moest de indeling van kramen gewijzigd worden. Niet alle winkeliers zijn hier blij mee. Sommige centrumpanden zijn zelfs helemaal niet bereikbaar, ondanks afspraken die daarover gemaakt werden.

Al een aantal jaar zijn de ondernemers aan de Markt bezig om de doorgang naar hun winkels vrij te houden. Vorig jaar werd op initiatief van ondernemer Nick te Wierik van Visspeciaalzaak Nick een handtekeningenactie opgezet om de kramen zo te plaatsen, dat bezoekers van de warenmarkt, langs zijn en andere winkels geleid zouden worden. De organisatie ging akkoord, wanneer de terrassen voor één dag werden opgeruimd. Tot verbazing van Te Wierik en zijn collegae bleken de kramen echter opnieuw in één rechte lijn pal voor de winkels te zijn geplaatst.

Daarop besloot Te Wierik dit jaar opnieuw in overleg te gaan met de organiserende stichting. Met de stichting werd afgesproken dat de visspeciaalzaak samen met het naastgelegen Griekse restaurant elk twee kramen zouden huren, in feite afkopen, om de ruimte voor hun winkels vrij te houden. In totaal werd voor een bedrag van 240 euro 16 meter kraamruimte gereserveerd. Op die gereserveerde plekken verrees afgelopen week echter, tot verbazing en woede van de ondernemers, een metershoge kermisattractie. 'Ik ben er absoluut voor dat de Leste Mert en ook de nieuw opgezette kermis een boost krijgen, maar de manier waarop met ons als ondernemers wederom wordt omgegaan is verre van juist', laat Te Wierik weten.

Ook Juwelier Akkermans, om de hoek aan de Hogestraat, hield tijdens de Leste Mert de deuren gesloten, omdat ondanks de nieuwe opstelling de winkel hermetisch werd afgesloten.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Mondkapje verplichten?Reageren!