Logo demaasenwaler.nl

Leerlingen Pax presenteren foodbox idee

DRUTEN - Op 13 en 14 november gaan groepjes leerlingen van het Pax vmbo presenteren bij de Rabobank. Tijdens de presentaties laten ze hun foodbox idee zien om zo 'geld los te weken' om fictief te kunnen starten met een onderneming.

De leerlingen zijn tweedejaars en tussen de 12 en 14 jaar oud. Hiervoor zijn de leerlingen al enige weken bezig geweest om een presentatie in elkaar te zetten. Hierna een beeld van de afgelopen weken:

Week 1: Wie ben ik als ondernemer? In deze week zijn de leerlingen bezig geweest met eigenschappen van zichzelf. Deze eigenschappen kunnen een inzicht geven hoe de leerlingen als ondernemer te werk zullen gaan.

Week 2: Wat is een foodbox? In week 2 hebben de leerlingen onderzocht wat een foodbox is en welke bedrijven/foodboxen zij interessant vonden. Aan de hand van dat onderzoek hebben de leerlingen een beter beeld van welke bedrijven/foodboxen zij interessant vonden.

Week 3: Visie en logo-ontwerp. Welk idee heeft de leerling bedacht en gaat de leerling uitwerken. Nadat het idee is beschreven in een visie hebben de leerlingen een naam en logo ontworpen.

Week 4 t/m 7: Marktonderzoek. De leerlingen hebben zelf enquêtevragen opgesteld, dit kon zowel online als in Word. Deze hebben zij (online) gedeeld met familie, vrienden en andere consumenten uit veelal de regio Druten. Daarna hebben de leerlingen alle data verzamelt en alles in grafieken verwerkt. De drie 'belangrijkste' vragen/resultaten zijn uitgelicht in de presentatie.

Week 8: (Vormgeving) presentatie
De leerlingen zijn wekelijks bezig geweest met het bijhouden en vormgeven van de presentatie. Maar in de laatste week is hier ook aandacht aan besteed. Daarnaast hebben de leerlingen de mogelijkheid gekregen om te oefenen en zijn er tips gegeven om een presentatie op een goede manier te geven.

Meer berichten