Provinciaal bedankje in Beneden-Leeuwen
Logo demaasenwaler.nl
Foto: Ton van Hulst

Provinciaal bedankje in Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Gelderland heeft de European Entrepreneurial Region Award gekregen. Een hele mond vol, maar het bevestigt dat onze provincie een van de meest ondernemende regio's van Europa is. Het winnen van deze EER-Award maakt de provincie dankbaar. Dankbaar voor alle inspanningen van bedrijven en organisaties, scholen en universiteiten, een buurt of een straat om Gelderland tot een heerlijke regio te maken. Provincie Gelderland wil samen met zoveel mogelijk gemeenten en met ondersteuning van de RABObank de ondernemers in het zonnetje zetten die Gelderland helpen verduurzamen en groeien.

Marleen van Boheemen, programma-adviseur MKB, Economie en Innovatie van het provinciehuis in Arnhem vertelt: 'Voor wat betreft innovatie zijn we eerst bij onszelf begonnen, met een verduurzamingsproject. Daarmee willen we een goed voorbeeld stellen.' Haar collega Jaimy Hattu, bedrijfscontactfunctionaris, legt veel bedrijfsbezoeken af om zodoende een goede band op te bouwen tussen gemeenten en bedrijven.

Wethouder Sander Bos is in zijn nopjes met de behaalde award. 'Het is goed ondernemers in het zonnetje te zetten als ze innoverend bezig zijn en bijdragen aan de welvarendheid van ondernemend Gelderland, waar innovatie hoog in het vaandel staat. Zo zet je de streek ook duidelijk op de kaart.'

Dank-je-wel-tour

De Dank-je-wel-tour betekent dat provincie en gemeente samen een zogenoemd taartmoment organiseren. De provincie regelt een taart met het EER-logo (aangeboden door de RABO-bank). De gemeente kiest, in overleg met de provincie, welke ondernemer voor de prestigieuze taart in aanmerking komt.

Slechtziend.nl winnaar

Voor dit moment is ondernemer 'Slechtziend.nl 'uitgekozen. Slechtziend.nl werkt aan het verbeteren van de levenskwaliteit van blinden en slechtzienden. Dankzij onder andere jarenlange ervaring en continue ontwikkeling van innovatieve hulpmiddelen heeft Slechtziend.nl veel kennis opgedaan.
Onder hun label Low Vision design vallen bijvoorbeeld ook Nederlands ingesproken horloges en wekkers en speciale speelkaarten. Het bedrijf heeft meerdere fysieke verkooppunten verspreid door het hele land.

Sprekende thermostaat

Slechtziend.nl is uitgekozen voor de taart door de ontwikkeling van de eerste sprekende thermostaat voor slechtzienden. Zie ook: https://ondernemengelderland.nl/nl/showcase/eerste-sprekende-thermostaat-voor-slechtzienden.
Slechtziend-eigenaar Han de Waard toont zich verrast. 'Het is een hele eer, een leuke opsteker voor ons bedrijf. Wij blijven ontwikkelen en doorpakken. We zijn nu bezig met de ontwikkeling van een voorziening die het voor ouderen gemakkelijker maakt uit te bellen. Je hoeft daarmee slechts de naam van iemand in te spreken, en het is eenvoudiger dan spraakgestuurd bellen', aldus Han de Waard.

Door Ton van Hulst

Meer berichten