Logo demaasenwaler.nl
Ineke Salet
Ineke Salet (Foto: Hanneke de Vries)

Mantelzorgsteunpunten in het Land van Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Op 10 november is het Mantelzorgdag. Elke gemeente kent een mantelzorgsteunpunt. De coördinatoren van de gemeente Druten, Beuningen en West Maas en Waal vertellen hierover in het kort.

West Maas en Waal

Ineke Salet, West Maas en Waal: 'Bij ons kunnen mantelzorgers elkaar treffen en ervaringen delen. Dit wordt ondersteund door professionele begeleiding. De meest kwetsbare groep, zijn de jonge mantelzorgers. Kinderen tot achttien jaar die zorgen voor ouders, broertjes of zusjes. Voor deze groep willen we ook een zorgsteunpunt zijn.'

Beuningen

Janine van den Elzen, Beuningen: 'Het Steunpunt Mantelzorg van Perspectief bestaat ruim tien jaar. Wij geven informatie, advies en praktische ondersteuning. Daarnaast organiseren we themabijeenkomsten, bieden we een luisterend oor en hebben we speciale aandacht voor de overbelaste mantelzorger. Ook is er ruimte voor lotgenotencontact, onder andere ook voor ouders van kinderen met autisme en voor ouders die een kind verloren zijn.'

Druten

Mariëlle van Swaay, Druten: 'Maandelijks worden er bijeenkomsten georganiseerd. Wat voornamelijk in het oog springt, is de koffie-ontmoetingsochtend. Er komen gastsprekers en er zijn creatieve activiteiten. Er worden ook trainingen gegeven. Dit heet 'bordje vol'. Speciaal bedoeld voor mantelzorgers die overbelast zijn en training krijgen om signalen te herkennen en deze om te zetten in actie om verandering door te voeren.' Tijdens de Dag van de Mantelzorger is er in West Maas en Waal op vrijdag 8 november tussen 10.30 en 13.30 uur een lunch met muzikaal optreden. In Beuningen krijgen alle mantelzorgers een bloemetje en in Druten is er een High Tea met optreden van popkoor Choke.

Meer informatie

Voor meer informatie: West Maas en Waal: info@mantelzorgwestmaasenwaal.nl. Beuningen: www.stg-perspectief.nl. Druten: m.vansaay@meervoormekaar.nl, 024-64 18 459.

Door Hanneke de Vries-Hoefnagel

Meer berichten