Logo demaasenwaler.nl

Uitbreiding ambulancepost

BEUNINGEN – De ambulancepost in Beuningen wordt uitgebreid. Sinds 1 oktober staat er aan de Elsenpas een vierde ambulance bij en daar is eigenlijk geen ruimte voor.

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft daarom een verzoek ingediend voor het uitbreiden van de bestaande ambulancepost. Gezien de groeiende zorgvraag in de regio is dat noodzakelijk.
De locatie heeft een grondoppervlakte van 1144 m² met een gebouw van circa 255 m². Het gebouw wordt gebruikt voor de stalling van ambulances, kantoor, omkleedruimte, magazijn en een huiskamer voor personeel. Verder zijn er een wasplaats voor de ambulances, tien parkeerplaatsen en een fietsenstalling aanwezig. Momenteel zijn er maximaal twaalf personen tegelijk aanwezig op de ambulancepost.

De uitbreiding is niet alleen bedoeld voor de stalling van de ambulance, maar ook voor het feit dat er meer personeel aanwezig zal zijn. De locatie wordt daarom opnieuw ingericht met ook een inpandige wasplaats.

De hondensportvereniging die ook gebruikmaakt van het terrein, krijgt in de toekomst iets minder ruimte door de uitbreiding van de ambulancepost.

Door Patrick Huisman

Meer berichten