Logo demaasenwaler.nl
Foto: Eigen

Verkiezing Vlag van Maas en Waal

DRUTEN - Tijdens de historische dag rondom het project de Grote Werken in cultureel centrum d'n Bogerd, werden afgelopen zaterdag de drie genomineerde ontwerpen voor de 'Vlag van het Land van Maas en Waal' bekendgemaakt.

De ontwerpwedstrijd leverde maar liefst 52 inzendingen op, daaruit werden door de juryleden drie vlaggen genomineerd. Vanaf heden mag iedereen op de website www.tweestromenland.com/vlag zijn stem uitbrengen.

Initiatief
Het initiatief voor een eigen vlag komt van Tweestromenland-lid Leo Adams uit Druten. 'Vlaggen zijn het middel om mensen met elkaar te verbinden; als symbool van eenheid en identiteit', vertelt hij. 'We hebben zoveel te bieden als streek, dat mogen we best met wat meer trots laten zien', valt voorzitter Cobie Gommers hem bij.

Uitwerking
Voor de uitwerking van het initiatief is inmiddels een projectgroep in het leven geroepen. Die moet ervoor zorgen dat de vlag die straks gekozen wordt, breed zal worden uitgedragen. 'Het zou mooi zijn als de vlag op zoveel mogelijk plaatsen in onze streek komt te hangen', aldus Gommers. 'Om dat te realiseren, zullen ondernemers, gemeenten en toeristische trekpleisters geprikkeld worden om de beeltenis te adopteren.'

Lees ook

Meer berichten