Jaarlijkse dressuurwedstrijd RV De Tolbrug

Sport

WAMEL - Op zondag 3 november werd de jaarlijkse dressuurwedstrijd van RV De Tolbrug uit Wamel verreden. In de ochtend werd gestart met het Z paarden.

Nicole van Merode met haar Metall nakomeling Ekris was in beide proeven de onbetwiste winnares. De amazone van RV Pegasus uit Beek pakte tweemaal het oranje lint en schreef de winst op haar naam met 212,5 en 219 punten. Tolbrug amazone Anja Gruijthuijsen zette een mooie score neer met haar nieuwe aanwinst Cutopia; met 211.5 punt kan zij terugkijken op een geslaagde wedstrijd, zeker omdat ze pas sinds kort een combinatie zijn. Ook Vanessa Zondag van RV De Vier Heemskinderen uit Beneden-Leeuwen mocht een 2e prijs in ontvangst nemen. In de 2e proef reed zij 212 punten bij elkaar met haar San Remo dochter Elite.

In de klasse M1/M2 in handicap was het Chantal Reichgelt van RV St. Walrick uit Overasselt die er met de prijzen vandoor ging. Met haar zeer aansprekende Friese merrie Silke liet zij de concurrentie achter zich, waarbij ze in de 2e proef een hele mooie score van 202 punten noteerde. Debby Verhoeven-de Wildt van Mazeppa's Neerbosch wist in beide proeven de 2e plek te veroveren. Met haar Desperado nakomeling Jagger reed zij 180 en 197,5 punt bij elkaar.
In de middag was het de beurt aan de L en B ruiters. Jacqueline van Bergen van RV De Vrolijke Dravers uit Oeffelt was in de eerste proef met haar paard Ludex (v. Westenwind) met afstand de beste: 199 punten en een oranje lint. Maartje Verburgh reed zeer beheerste en rustige proeven met haar vosmerrie Floratanz. Dit werd door de jury beloond met 193,5 punt en een 2e plek. Tussen alle dames stuurde ruiter Paul van Heck van RV Valom zijn Fay ook heel fijn door de baan en mocht bij de 2e proef de 2e prijs in ontvangst nemen.

In het L1 en B in handicap was het de mooie verschijning Il Divo Him onder het zadel van Elsemiek de Man die hoge ogen gooide. In beide proeven wist Elsemiek, uitkomend voor De Waddensteijnruiters, de jury te overtuigen en liet de concurrentie ver achter zich: met 192,5 en 202 punten. Zij behaalde tevens de hoogste score van de dag.
Een 2e plek was van Ilse van Veerdonk met Hotshot en in de 2e proef voor Elise van Gelder van De Vier Heemskinderen. Tolbrug amazone Beertje Wim van Asseldonk viel helaas niet in de prijzen; aan haar Jazz nakomelinge Dolga had zij de spreekwoordelijke handen vol wat vandaag niet resulteerde in winstpunten. Een speciale vermelding voor Amber van der Bent. Heel stoer reed Amber als enige ponyruiter op de hele dag haar pony Nuh Nuh door de baan. Door de jury werd dit beloond met mooie punten; 189 en 182,5. Met 2 rozetten en een grote zak pepernoten kon de amazone van De Vier Heemskinderen huiswaarts keren.