Logo demaasenwaler.nl
TuinTeacher Henny (links) van Lepona Tuinarrangeurs.
TuinTeacher Henny (links) van Lepona Tuinarrangeurs. (Foto: Lepona Tuinarrangeurs)
Column Lepona

Trots op elk project, betrokken bij jouw vraag en kritisch tot elk detail klopt

Mooie, gezonde groene tuinen zijn ambities waar we aan blijven werken. Ze staan voor wat wij belangrijk vinden: tuinprojecten met het oog op de toekomst. Gelukkig is een tuin nooit af en vraagt ieder project, groot of klein, op zijn eigen manier de aandacht.

Iedere tuin is een project op zichzelf of het nu gaat over:de aanleg van je tuinhet rangschikken van de beplantinghet onderhoudhet structureren en/of herinrichten van de tuin Bij ieder tuinproject gaat het om het creëren van mogelijkheden én harmonie zodat je jouw tuindromen kunt realiseren. Een tuinontwerper kan je daarbij helpen, maar ook zelf kun je veel ideeën uitwerken en tot leven brengen in je tuin.

Een bestaande tuin met de verzorging als uitgangspunt
Je tuin is al helemaal af of gedeeltelijk ingericht, maar toch roept de totale verzorging van de tuin ieder jaar weer vragen op. Dit is ook niet zo vreemd, omdat geen enkel tuinjaar er hetzelfde uitziet. We hebben de natuur nu eenmaal als basis. Deze is onvoorspelbaar en heeft veel invloed op onze groene omgeving. De vraag naar persoonlijke tuinbegeleiding is dan ook begrijpelijk. We hebben een verplichting naar de natuur, willen onze planten en bomen beschermen, we willen tuinieren met comfort en het goed doen. Hoe? Als TuinTeacher leer ik je graag tuinieren in je eigen tuin. Wat houdt dit in?

Betrokken bij jouw tuinvragen
Iedereen heeft zijn eigen tuinvragen, belevingen en ideeën over zijn of haar tuin. Het is aan mij om hier als deskundige en betrokken tuinadviseur een antwoord op te geven. Een antwoord waar je wat aan hebt, ook als is dit niet altijd hetgeen je misschien wilt horen. Hoe ziet mijn TuinTeacher uur er uit voor de consument? Als eerste kijk ik naar de hele tuin. Daar begin ik direct mee bij de voordeur, planten laten mij namelijk zien wat er aan de hand is. Is het blad anders, verschilt de takgroei van een normale groei, is de snoeiwijze eerder niet juist uitgevoerd, zijn er woekerende planten (voor de klanten vaak minder bekend) die in toom gehouden moeten worden, constateer ik ziektes of ongedierte, maar ook het niet of slecht groeiende gazon, de bodemgesteldheid en het eventueel anders inrichten of herinrichten van de tuin neem ik mee in mijn adviezen. Mijn ervaring is dat met veelal kleine structurele veranderingen en het gebruik van andere producten, je tuin er veel beter en gezonder uit gaat zien. Kunnen we dan meteen alles oplossen? Nee, de natuur heeft geen kant-en-klare oplossingen uit een potje, maar waar mijn expertise je verder mee kan brengen is:leren hoe je op een natuurlijke wijze een gezonde tuin kunt creëren welke planten en bomen het meest geschikt zijn voor jouw tuinhoe we jaarrond zorgen voor een evenwichtige groene en bloeiende tuinhoe de bodemgesteldheid is in jouw tuin op welke ziektes of ongedierte we zeker alert moeten zijn. Door dit in kaart te brengen en te noteren in ons Tuinschrift, komen we op dat tuinniveau welke jij als klant graag ziet en waar ik als plantendeskundige en natuurbeschermer erg blij mee ben.

Kritisch tot ieder detail
Mijn doel is om iedereen gezond te leren tuinieren zodat dit een toevoeging is voor een groenere leefomgeving. Maar met oog voor detail, want er zijn zoveel mooie, voor de consument nog onbekende, planten, natuurlijke middelen en innovatieve ontwikkelingen die ons daarbij helpen. Dit mag niet in een Tuindoos met geheimen blijven zitten.

Maak van tuinieren een sport!

Lepona Tuinarrangeurs
Henny van Lent - Polman
Houtsestraat 30 | 6613 AC Balgoij
www.lepona.nl | 024 - 642 38 37
Wo t/m vr 09.00-17.30u. Za 08.30-17.00 u

Meer berichten