Challenge Beuningen, Heren 2
Challenge Beuningen, Heren 2 Foto: Challenge Beuningen

Wedstrijdverslagen van basketbalvereniging Challenge

BEUNINGEN/PUTTEN - Na een aantal weken geen wedstrijden, weer wat wedstrijdverslagen van basketbalvereniging Challenge uit Beuningen.

U20

Na een aantal weken zonder wedstrijd, reisden de mannen van de U20 af naar Putten. Waar Volic nog geen wedstrijd wist te winnen, sloot Challenge tot dusver elke wedstrijd winnend af en vooraf leek dit dan ook een affice voor een ruime overwinning. Maar de lange rustperiode bleek het wedstrijdritme van de spelers geen goed te hebben gedaan. In de eerste helft verliep de opbouw stroef, waren de schotpogingen erg onzuiver en ook verdedigend werd er te veel ruimte weggegeven. Het eerste kwart bleef dan ook steken op 7-17 en werd het rust met 19-38 op het bord. Na rust leek het stof bij de mannen uit Beuningen uit de benen gespeeld. Het baltempo ging aanzienlijk omhoog en waren ook passing en afronding nauwkeuriger.
Hogere druk op de bal leidden tot meer fouten van Volic en de scores volgden nu elkaar in een hoog tempo op. Stand naar het 3de kwart 25-60. Het laatste kwart werd nog geprobeerd de score boven de 100 punten te tillen door full court te gaan spelen. Dit lukte, na een moeilijke eerste helft, nog bijna en werd met 33-96 de zesde zege aan de kar gebonden.

Op zaterdag 9 november staat de thuiswedstrijd tegen Wildcats U20 uit Nijmegen op het programma.

Heren 1

De heren 1 hebben zaterdag een uitwedstrijd gespeeld tegen Wildcats in Nijmegen en die wedstrijd eindigde in een eindstand van 72-83 in het voordeel van Challenge. Volgende week, zaterdag 9 november, spelen de heren thuis tegen de Basketiers uit Zevenaar.

Heren 2

De heren 2 zijn afgelopen weekend in Barneveld geweest. Flink aangemoedigd door trainer/coach Roger Verhoeven startte de wedstrijd net niet energiek genoeg en met rust was de tussenstand 50-30. De achterstand werd met momenten kleiner in de 2e helft maar voorbij gaan is niet gelukt. De 3-punters vlogen je om de oren van beide teams. Met een eindstand van 92-67 moet er nog flink gewerkt worden aan de verdediging bij de Heren 2.

Zaterdag 9 november staat de thuiswedstrijd tegen de Wildcats uit Nijmegen op het programma.