DSZ wint zijn derde wedstrijd op rij

NIJMEGEN - Met vertrouwen ging DSZ deze middag richting Nijmegen. De resultaten en het betere spel van de laatste weken doet het team goed. Er worden veel kansen gecreëerd en verdedigend staat het team beter dan in de beginfase van de competitie. Achterin hebben de nieuwelingen Stijn 't Jong en Mike Grisel hun plek binnen het elftal gevonden.

Hatert dat nog puntloos onderaan staat in de competitie begon direct zeer sterk aan de wedstrijd. DSZ was hierdoor een beetje overdonderd. Het leverde het team uit Nijmegen een reeks aan kansen op die niet benut werden. Binnen een kwartier krijgen ze 4 goede mogelijkheden om de score te openen. Maar steevast wordt de bal voorlangs geschoten. DSZ had geen verweer op de snelle aanvallen en verdedigend was het in die beginfase even niet op orde. Na een kwartier heeft DSZ weer antwoorden op de aanvalsopbouw van Hatert en weet zelf ook weer gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft wordt dat beloond met een doelpunt. Bram van Baren steekt het halve veld over en vanaf zo'n 15 mtr haalt hij verwoestend uit en via de binnenkant paal is het 1-0. Dit doelpunt lijkt Hatert te verlammen. Aanvallen van DSZ volgen elkaar in een rap tempo op. Een tweede treffer hangt in de lucht. Jasper van Dreumel, Bram van Baren en Boudewijn de Kadt zijn allen dicht bij een treffer. Nadat Jasper van Dreumel de paal heeft geraakt is het in de daaropvolgende aanval raak voor Hatert. Stijn 't Jong begaat een overtreding net buiten het zestienmeter gebied. De vrije trap gaat via een been in het doel. Paul van Hees is kansloos door de van richting veranderde bal. In de slotminuut is DSZ weer aan zet. Maarten van Dreumel schiet op de keeper waar breed leggen op zijn vrijstaande broer Jasper een betere optie was geweest en Stijn 't Jong stuurt Boudewijn de Kadt met een prachtige lange pass naar voren maar zijn voorzet wordt een prooi voor de keeper. Er gebeurde veel in de eerste helft. Een snelle en faire wedstrijd die veel vergde van de spelers. Het geheel onder leiding van een scheidsrechter die niets ontging. Ruststand 1-1.

In de tweede helft had DSZ de wedstrijd snel onder controle. In de 51 ste minuut krijgt DSZ een penalty na een overtreding net binnen de zestien. Jasper van Dreumel schiet de bal onberispelijk binnen en het staat 1-2. En 4 minuten later gooit Boudewijn de Kadt de deur op slot. Met een mooie snelle solo passeert hij 3 verdedigers en schiet onder de keeper door in het doel de 3-1 binnen. Dit had enkele later alweer verhoogd kunnen worden. Een mooie aanval via Jasper van Dreumel wordt door Bram van Baren hard op de keeper geschoten. De wedstrijd zal hierna nog steeds snel op en neer gaan maar tot grote kansen leidt dit niet. DSZ heeft een groot percentage balbezit maar leidt ook balverlies op de vreemdste momenten waardoor het geheel wat rommelig werd. 10 Minuten voor het einde weet DSZ toch weer te scoren. Lars Spanbroek legt een bal keurig breed op de mee naar voren gelopen Marc van Sommeren. Met een subtiel tikje bepaald hij de eindstand op 4-1. De laatste 5 minuten speelt DSZ nog met een man minder nadat Pim van Wolferen geblesseerd uitvalt en de 3 wissels al zijn gebruikt. Maar Hatert profiteert hier niet van. Sterker nog, Lars Tromp kapt in de laatste seconden van de wedstrijd een verdediger fraai uit maar zijn geplaatste schot gaat over. Pech voor deze jonge aanvaller.

Hatert 1 - DSZ 1: 1 – 4

Opstelling DSZ 1:

Doel: Paul van Hees

Verdediging: Luuk Derks, Stijn 't Jong, Marc van Sommeren, Mike Grisel (76 Thijs van Dreumel)

Middenveld: Maarten van Dreumel (82 Lars Tromp), Dennis Janssen, Bram van Baren, Pim van Wolferen

Aanval: Boudewijn de Kadt (65 Lars Spanbroek), Jasper van Dreumel