Dames Beuningen niet opgewassen tegen Wageningen

WAGENINGEN - De hockeydames van MHC Beuningen hebben het zwaar in de overgangsklasse. In de zevende speelronde leed het team alweer de zesde nederlaag. Beuningen, hekkensluiter in de overgangsklasse, ging met 3-1 onderuit bij de nummer 2 Wageningen.

Beuningen koos ervoor om zich terug te trekken en Wageningen aan de bal te laten, om zo in de omschakeling toe te kunnen slaan. Nadat de strijd zich vooral op het middenveld had afgespeeld, kwam Wageningen aan het eind van het eerste kwart op voorsprong uit de rebound van een strafcorner. Vlak voor de rust werd het ook 2-0 voor de thuisploeg, na slap verdedigen in de cirkel van Beuningen.

Na rust bleef Wageningen aanvankelijk sterk. Vlak voor het verstrijken van het derde kwart kreeg de thuisploeg een discutabele strafbal. Dit buitenkansje werd verzilverd, waarmee de wedstrijd was gespeeld. Het was wel het signaal voor Beuningen om alle schroom van zich af te gooien. De achtervolging werd ingezet en dit leidde tien minuten voor tijd ook tot de aansluitingstreffer. Esther Kamerman reageerde attent op de rebound, die de keepster van Wageningen weg gaf na een inzet van Isabelle Bol. Verder dan dat kwam Beuningen niet.