Afbeelding

Beuningse Boys ook te sterk voor Germania

Sport

GROESBEEK - Nadat vorige week met ruime cijfers van Vitesse'08 werd gewonnen stond er zondag een uitwedstrijd in Groesbeek tegen Germania op het programma. Het betekende een weerzien met oud trainer Wim Wouterse en oud spelers Jacky Dobson, Luuk Arntz en Jeffrey Aalders, al deed laatst genoemde niet mee wegens een blessure.

Het is de thuisploeg die beter uit de startblokken komt en na 4 minuten op een 1-0 voorsprong komt als Stan Janssen profiteert van een rebound als keeper Tim van Lierop de bal loslaat en de bal binnen weet te koppen. Germania weet al snel de voorsprong uit te breiden als na 13 minuten spits Sven Klaassen de 2-0 weet te scoren. Beuningse Boys recht de rug en gaat opzoek naar de aansluitingstreffer en na een halfuur spelen is het Lars van Mill die Beuningse Boys weer terug in de wedstrijd brengt. Vanaf dat moment lijkt het spelbeeld te keren en is het Beuningse Boys dat de bovenliggende partij wordt en Germania dat er nauwelijks nog uitkomt. Kort voor rust komt Beuningse Boys op 2-2 als Glenn Muller goed doorzet op randje zestien en met een bekeken schot keeper Momchil Kolev weet te passeren.

Na de rust is het Beuningse Boys dat de bovenliggende partij blijft en al snel verdiend op een 2-3 voorsprong komt als Jasper Bruisten een vrije trap over de muur in het doel weet te schieten. Germania reageert direct voor tweemaal te wisselen maar het is Beuningse Boys dat op 2-4 komt als Glenn Muller vanaf de stip weet te scoren. Germania gaat opzoek naar de aansluitingstreffer en geeft daarmee achterin ruimte weg en daar weet Beuningse Boys gebruik van te maken als Glenn Muller goed weggestuurd wordt, de keeper omspeelt en de bal in het lege doel weet te schuiven en zo de stand op 2-5 weet te brengen. Net als vorige week wordt het nu ook nog 2-6 als opnieuw Jasper Bruisten een vrije trap mag nemen en deze op identieke wijze als bij de 2-3 binnen weet te krullen. Beide ploegen krijgen nog wat kansjes om te scoren maar weten deze niet te verzilveren.

Zo weet Beuningse Boys voor de 2e keer op rij te winnen en klimt het langzaam maar zeker omhoog op de ranglijst. Zondag gaat Beuningse Boys op jacht naar de 3e driepunter. Gespeeld wordt er op de eigen Ooijgraaf tegen DVOL. De aftrap is om 14.00 uur.