Solide thuiswinst DSZ 1 op SCP 1

BOVEN-LEEUWEN - DSZ heeft de wind weer in de zeilen. SCP was niet opgewassen tegen het team dat steeds beter in vorm komt. Ondanks de kleine marge was het een duidelijke overwinning. Het spel van DSZ was verzorgd met veel inzet, rust bij balbezit en een zeer sterk aanvallend middenveld met Bram van Baren en Pim van Wolferen. Daarachter een meer verdedigende Dennis Janssen waardoor de aanvallen van SCP al vroeg werden geëlimineerd.

Zoals in vrijwel alle wedstrijden is het DSZ de sterkere in de beginfase van de wedstrijd. Het leverde enkele kansjes op en na 8 minuten was het al raak. Bram van Baren zet aan naar de achterlijn en zijn voorzet bereikt Jasper van Dreumel die na zich te hebben vrijgespeeld de bal buiten bereik van de keeper binnenschiet. Niet veel later testte Pim van Wolferen met een mooie volley de vuisten van de keeper. Na een kwartier is SCP voor het eerst gevaarlijk met snelle uitbraak maar Stijn 't Jong redt zijn team met een sliding ten koste van een hoekschop. Hierna komt het spel wat meer in evenwicht maar nog steeds is de thuisploeg de bovenliggende partij. Het team van Tonnie van Dreumel blijft verzorgd spelen en weet richting de pauze nog enkele kansen te creëren. De onuitputbare Luuk Derks slingert de bal voor waaruit Bram van Baren snoeihard direct uithaalt. De keeper redt. 5 Minuten voor de rust heeft de keeper alle geluk van de wereld wanneer Lars Spanbroek diep wordt gestuurd door Pim van Wolferen. Helaas mist hij jammerlijk voor open goal omdat de keeper al heeft gekozen voor een hoek. We gaan rusten met een magere 1-0 voorsprong.

Even na rust was het DSZ dat goed weg kwam. Een kopbal belandt via Paul van Hees op de paal. Niet veel later eenzelfde situatie aan de andere zijde. Op een voorzet van Maarten van Dreumel schiet Bram van Baren ook hier via de keeper op de paal. De inmiddels ingevallen Boudewijn de Kadt zorgt halverwege de tweede helft voor veel gevaar in de defensie van SCP. Maar het lukt DSZ niet om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Jasper van Dreumel is heel dicht bij een treffer na een foutieve pass achterin bij SCP. Gelukkig valt de bevrijdende treffer toch. Met nog 13 minuten op de klok schiet Boudewijn de Kadt de bal met een streep in de verre bovenhoek. Eindelijk de bevrijdende 2-0 voorsprong. Ook verdediger Luuk Derks had de score nog verder kunnen uitbouwen. Zijn vrije trap van 25 mtr gaat rakelings naast de goal. In de slotfase blijft de ploeg uit Puiflijk opportunistisch zoeken naar een treffer maar ze blijven aanvallend vrij onmachtig. Toch weten ze in de blessuretijd het gaatje in de verdediging van DSZ te vinden en te scoren. Niet veel later fluit de scheidsrechter af en heeft DSZ zijn verdiende 3 punten in de pocket.

DSZ 1 - SCP 12 – 1

Opstelling DSZ 1:

Doel: Paul van Hees

Verdediging: Luuk Derks, Stijn 't Jong, Marc van Sommeren, Mike Grisel

Middenveld: Pim van Wolferen, Bram van Baren, Dennis Janssen

Aanval: Lars Spanbroek (55 Boudewijn), Jasper van Dreumel (85 Thijs van Dreumel), Maarten van Dreumel