Bram Rikken in zijn praktijk.
Bram Rikken in zijn praktijk. Foto: John van Gelder

Nieuw in Beneden-Leeuwen: Fysio-R

Zaken

BENEDEN-LEEUWEN - Nadat hij ruim twaalf jaar gewerkt had met diverse topsporters, zoals de spelers van Sparta Rotterdam, en bij het Sport Medisch Centrum Maartenskliniek in Nijmegen, vond fysiotherapeut Bram Rikken (35) het tijd om voor zichzelf te beginnen.

'Ik heb veel ervaring opgebouwd, en heb inmiddels een heldere visie ontwikkeld. Sinds 1 augustus werk ik in mijn eigen praktijk voornamelijk voor mensen met klachten aan het totale bewegingsapparaat (orthopedische revalidatie). Dan gaat het onder andere om gewrichten en spieren. Middels echografie worden spierscheuringen, slijmbeurzen en gewrichten zichtbaar gemaakt. Na een scan kan ik een duidelijke diagnose stellen om zo tot een juiste behandeling te komen. Dry needling, een geavanceerde techniek die ik regelmatig gebruik, stelt mij in staat spierknopen te verwijderen. Spierknopen veroorzaken niet alleen stijfheid, maar kunnen ook een oorzaak zijn van hoofdpijn en andere uitstralende pijnklachten.' Bram legt uit dat het niet alleen zijn grote vakkennis en zijn speciale apparatuur zijn die de behandeling effectief maken, maar dat hij tevens een zeer gerichte training aanbiedt en begeleidt, ook voor nek- en rugklachten. Zijn samenwerking met diverse huisartsen, podotherapeuten, diëtisten en verzekeraars vormt een belangrijke schakel in het bereiken van goede resultaten, vooral wanneer het gaat om het voorkomen van klachten en blessures. Gezien zijn specialisatie legt hij de focus op preventie.
'Ik heb al een ruggroep, en ben voornemens een seniorengym te starten. Mensen die mijn hulp inroepen zijn bij mij geen patiënt, maar cliënt. Ik wil dat ze zich prettig voelen in mijn praktijk. Een praatje, een luisterend oor en een kopje koffie horen er beslist bij. Ik neem rustig de tijd voor iemand.'

Wie bij Fysio-R aanklopt kan ook (en vaak binnen 24 uur) op flexibele tijden terecht: tot tien uur 's avonds en zelfs in het weekend. Bram streeft naar een goed maar ook snel resultaat, bijvoorbeeld bij revalidatie na een knie- of heupoperatie. 'Niet alleen het eindresultaat telt, maar ook het fijne klantgevoel', besluit hij.

Meer informatie

Fysio-R is gevestigd aan de Nijverheidsstraat 4a in Beneden-Leeuwen. Neem voor meer informatie contact op via 06-80 05 14 48 of info@fysio-r.nl of kijk op: www.fysio-r.nl.

Door Ton van Hulst