Logo demaasenwaler.nl
Foto: Henk van Coolwijk

Korenmiddag in St. Barbarakerk

DREUMEL - Zondag 20 oktober vond de korenmiddag plaats in de St Barbarakerk te Dreumel, waar 5 koren aan deelnamen.

In de plaatselijke kerk zongen de koren bekende en minder bekende liederen. Het koor uit Maasbommel onder leiding van dirigent A. van Koolwijk werd begeleid op orgel door Gerda de Leeuw mocht de spits afbijten en zij zongen gelijk al een topper "Pie Jesu", maar ook "Stromen van zegen".

Daarna was het de beurt aan het Dreumelse seniorenkoor. Zij zongen het gevoelige "Als in ons hart" en het altijd mooie "Ave Maria", gedirigeerd door Tilly van Teeffelen en begeleid op orgel door Gonnie Plijsier.
Ook het koor uit Beneden-Leeuwen, Con-Dios onder leiding van organist/dirigent Ton de Waal zong het prachtige "In Mir klingt ein lied" en het gevoelige "The Lamp".in meerstemmig.
Het koor uit Boven-Leeuwen had een aantal passende liederen voor deze middag uitgezocht, zoals het "Ave Verum" en het in het Italiaans gezongen "Veni Jesu amor mi" met als gast organist Gonnie Plijsier en gedirigeerd door Wim Gorter.

Het kerkkoor van Dreumel stond onder leiding van dirigente Meintje Sips en werd begeleid op orgel door Gonny Plijsier. Het Dreumelse koor sloot de korenmiddag af met onder andere "Panis Angelicus" waarin de fluwelen mannenstemmen een hoofdrol speelden.

Door Henk van Coolwijk

Meer berichten