Eerste winst DSZ 1 uit bij OSC Oosterhout

OSC 1 - DSZ 1 1-2

OOSTERHOUT/NIJMEGEN. De keeper van OSC wist zijn team lang in de race te houden voor een beter resultaat. Met zijn 5 reddingen in een 1 tegen 1 situatie blijft de spanning tot aan het eind behouden. Maar DSZ trekt de lijn van het betere spel van de laatste weken door en zij weten uiteindelijk hun eerste wedstrijd in de 4de klasse te winnen ondanks weer een tegendoelpunt in blessuretijd!

Het begin van de wedstrijd is voor DSZ. Veel balbezit maar verdedigend stond OSC goed waardoor er voor het doel geen echt gevaarlijke situatie ontstonden. Na een kwartier weet OSC zich enigszins onder de druk uit te spelen maar ook hier gebeurd niet veel voor de goal van Paul van Hees. Na 25 minuten is het Marc van Sommeren die door het midden doorstoomt en de bal diep speelt op Lars Spanbroek. Jasper van Dreumel is bij deze aanval goed meegelopen en kan het geblokte schot van Lars inschieten. Een verdiende voorsprong op dat moment dat twee minuten later verdubbeld had moeten worden, een hard schot van Lars Spanbroek belandt in het zijnet. Het eerste echte gevaar van OSC komt 5 minuten voor rust uit een vrije trap net buiten het zestienmeter gebied. Keeper Paul van Hees had moeite de bal maar in 2de instantie had hij de bal klem. Nog net voor het rustsignaal had Bram van Baren een uitgelezen kans om met een 2-0 voorsprong te gaan rusten. Met het puntje van zijn schoen redt een verdediger zijn inzet ten koste van een hoekschop. De eerste helft liet DSZ de bal goed rondgaan en gaf de thuisploeg weinig kans. In de verdediging heerst Stijn 't Jong met goede acties en ook in de lucht is de lange verdediger niet te kloppen vanmiddag.

Snel na de rust gaat Jasper van Dreumel alleen op de keeper af maar deze redt. Bij de daaropvolgende corner van Jesper van Cleef weet Marc van Sommeren hoog boven zijn tegenstander uit te tornen en prachtig koppend te scoren. In de minuten erna kon DSZ de wedstrijd definitief te beslissen. Bram van Baren stuit met zijn schoten 2 x op de keeper en verdediging en Lars Spanbroek schiet net voorlangs. DSZ koestert de voorsprong en laat OSC wat meer aan de bal. Zij zijn met lange ballen en veel corners best gevaarlijk in de zestien van DSZ maar DSZ houdt stand en loert zelf op de counter. Deze waren op hun beurt weer zeer gevaarlijk maar de keeper van OSC weet zijn doel met enkele goede reddingen schoon te houden van verdere tegentreffers. Het laatste kwartier gaat het spel van doel naar doel. 2 Keer komt DSZ goed weg als de spits op het verkeerde been staat om de bal in te schieten. Uit een snelle en verre spelhervatting van Paul van Hees komt Lars Spanbroek weer 1 op 1 te staan tegenover de keeper maar weer gaat de bal niet tegen het net. OSC weet in blessuretijd nog wel te scoren maar DSZ zal de winst niet meer weggegeven. Een mooie overwinning voor een steeds sterker wordende ploeg uit Boven-Leeuwen die de wedstrijd eigenlijk eerder had moeten beslissen.