Logo demaasenwaler.nl

100ste Liedertafel in de St. Elisabeth

BENEDEN-LEEUWEN - Een mijlpaal, sinds september 2010 speelt de ´huisband´ van Verzorgingshuis St. Elisabeth, de maandelijkse Liedertafel en op maandag 28 oktober is het zover, de honderdste editie.

Het is allemaal begonnen door een idee van twee personen nl Mechelien Gerritsen en René Theunissen, deze laatste werkt nu nog steeds als vrijwilliger in de St. Elisabeth.

René was lid van het plaatselijke toen nog smartlappenkoor ´Trug in de tèd´ in Beneden-Leeuwen en had het idee om de band van het koor te vragen of zij interesse hadden voor een evt. Liedertafel in het Verzorgingshuis. De bandleden reageerden uiterst positief en zo is de Liedertafel ontstaan, anno 2019 is het nog steeds zo, enthousiast speelt de z.g. huisband ´The Melody Players´ genoemd, elke laatste maandag van de maand nog steeds vrijwillig de liedertafel en het is een een druk bezochte activiteitenavond en het is erg gezellig en er wordt zelfs tussendoor een dansje gemaakt.

Onder de heel bekende melodieën zoals ´Hoor je het ruisen der golven´, ´Rode rozen` en ´de klok van Arnemuiden´zingen de bewoners uit volle borst mee. Op elke tafel ligt een keurig tekstenboek zodat de bewoners mee kunnen zingen.

Niet alleen de band is van het koor ´Trug in de tèd´ maar ook vele leden van het koor verlenen hun vrijwillige medewerking door het halen en brengen van de bewoners van hun afdeling.

Maandag 28 oktober is dan de honderdste editie van de Liedertafel en zal deze avond een extra feestelijk tintje krijgen.

Ook hebben de bewoners afgelopen periode een verzoeklijst mogen indienen.

Voor die honderdste Liedertafel bepalen zij hun favoriete nummers die de muzikanten gaan brengen.

Meer berichten