Logo demaasenwaler.nl
De 'cast' van De Spooktrein.
De 'cast' van De Spooktrein. (Foto: Hanneke de Vries - Hoefnagel)

VIOS brengt komische thriller

BOVEN-LEEUWEN – Toneelvereniging VIOS brengt dit jaar de meesterlijke, komische thriller 'De Spooktrein' op de planken. De Spooktrein rijdt door Maas en Waal en zal eindigen in Boven Leeuwen, of niet…

Toneelvereniging VIOS zorgt voor spanning en humor in D'n Dulper. 'De Spooktrein' vertelt over zes gestrande reizigers die noodgedwongen de nacht doorbrengen op een verlaten treinstation in Engeland eind achttiende eeuw. Het is er niet pluis en ze hebben maar één doel: zo gauw mogelijk wegkomen.

Legende

Ze worden die nacht namelijk door de stationschef geconfronteerd met de akelige legende van een spooktrein. Zal deze dodelijke trein inderdaad om middernacht arriveren?

De angst neemt toe en de onderlinge verhoudingen binnen dit bonte gezelschap worden ernstig op de proef gesteld. Conflict, humor en angst strijden om de eerste plek.

Spookuur

En dan… is het twaalf uur… 'Hij komt. Hij komt eraan. Hij is er bijna. Hij is HIER!' De woorden van toneelspeelster Patricia van Raaij klinken over het podium D'n Dulper in.
Vol passie en overgave speelt ze de rol van Julia. Julia is ervan overtuigd dat de spooktrein eraan komt en dat betekent geen goed nieuws.

Hechte groep

Dayenne van de Geijn is de regisseuse van het toneelstuk en vertelt: 'Het loopt erg voorspoedig en alles valt weer op z'n plek!

Het is een hechte groep, echt samen één en dat zie je terug in het toneelspel. We spelen een toneelstuk dat iedere toneelvereniging wel eens gespeeld moet hebben.'

Het stuk is een komische triller. Yvon van Oijen, speler in het stuk vertelt: 'We willen meer de komische kant van het stuk benaderen. We hebben verschillende items erin waarmee we humor naar voren brengen. Toneel blijft toneel.
Het is leuk dat we dit stuk op toneel brengen in de tijd van Halloween. Dat geeft een extra tintje aan het stuk.'

Info en kaartjes

VIOS speelt op 26 oktober om 20.00 uur en 2 november om 20.00 uur en 3 november om 14.30 uur in D'n Dulper in Boven-Leeuwen. Kaartjes zijn nog verkrijgbaar via Yvon en Hans van Oijen (tel. 0487-59 27 07 of per mail: hansvanoijen@gmail.com).

Door Hanneke de Vries-Hoefnagel

Meer berichten