Logo demaasenwaler.nl
Het nieuwe Meeting Center van Sanadome.
Het nieuwe Meeting Center van Sanadome. (Foto: Ger Loeffen)

Het nieuwe Sanadome: vergaderen, wellness, overnachten, eten en drinken

NIJMEGEN - Ook, of misschien wel zelfs op de maandagochtend heerst er een serene gezelligheid als je Hotel & Spa Sanadome in Nijmegen betreedt. Je merkt niet veel van de ruim vijfhonderd gasten die dit unieke resort aan de Weg door Jonkerbos in Nijmegen dagelijks bezoeken.

En die bezoekers komen niet alleen uit de regio Rijk van Nijmegen, Betuwe en Maas en Waal. Sanadome geniet landelijke bekendheid. Ooit verbonden aan buurman CWZ, staat het alweer een aantal jaren op de eigen benen van eigenaar en algemeen directeur Joost den Bieman. In de afgelopen periode heeft Sanadome flink geïnvesteerd in een grootscheepse verbouwing.

Meeting Center

'In de linkervleugel, die ooit door het CWZ werd gehuurd, is een compleet nieuw 'meeting center' gecreëerd met goed geoutilleerde vergaderzalen. De geklimatiseerde ruimten zijn alle voorzien van kwaliteitsmeubilair, presentatiescherm en draadloze geluidsinstallaties', meldt directeur marketing en sales Pim de Vries. 'Daarnaast is een mooi uitgeruste kookstudio Private Chef ingericht voor workshops voor gasten die met, of onder het toeziend oog van, een chef-kok willen koken.'

De grote schare vaste bezoekers die het wellnessoord regelmatig bezoekt, heeft ook dat deel ingrijpend zien veranderen. Het thermencomplex heeft een ware metamorfose ondergaan. Het steriele wit en staal is vervangen door natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout, waardoor het geheel een warme en natuurlijke uitstraling krijgt.

Wellness

Uit twee natuurlijke bronnen wordt thermaal water naar boven gepompt. Het water is onder andere rijk aan zouten, mineralen en positief geladen metaalionen. Het thermale water heeft een bijzonder verzachtende werking op de huid en een positief effect op spieren en gewrichten. Het water uit eigen bron is sinds kort ook de basis voor een nieuw Nijmeegs biertje. Oersoep Spa wordt gebrouwen bij de Nijmeegse bierbrouwer Oersoep.

Euro-Toques

Sinds deze maand is Sanadome geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques. In de restaurants die hierbij zijn aangesloten wordt gezond, duurzaam en ambachtelijk gekookt. Daarbij worden zoveel mogelijk producten gebruikt van lokale leveranciers.

In de tuin van Sanadome staan tien bijenkasten. 'Wij doen dat omdat we het belang inzien van bijen', aldus De Vries. 'De honing die we oogsten wordt geserveerd op tafel en in onze winkel verkocht. Maar onze honing wordt ook ingezet bij de behandeling van onze gasten.'

Voor meer informatie over het Sanadome, zie: www.sanadome.nl.

Meer berichten