Logo demaasenwaler.nl
De symbolische start.
De symbolische start. (Foto: Hanneke de Vries)

Nieuwbouw en kunstgrasveld voor Leeuwense voetballers

BENEDEN-LEEUWEN - De plannen zijn duidelijk en het contract voor de aanleg van het kunstgrasveld is ondertekend door de Stichting Sportcomplex Leones. 'Een kunstgrasveld, een nieuwe kantine en nieuwe kleedruimtes, dat is waar we op hoopten en dat lijkt te gaan lukken', aldus trotse voorzitter Willem van Veenendaal.

'Laat ik vooropstellen dat ik niets alleen doe. Het is onze club en ons plan. We zijn dit traject met elkaar als team ingegaan. Ik ben slechts een dankbare voorzitter, maar de club is van ons allemaal.' Willem van Veenendaal is sinds mei 2018 de voorzitter van sportvereniging Leones, maar ook al 40 jaar actief lid.

Dromen

Anderhalf jaar geleden werden er spiegelbijeenkomsten georganiseerd voor de leden. Willem: 'Deze werden drukbezocht. Leden konden vertellen wat er goed gaat en waar verbeterpunten lagen. Er werd een meerjarenplan opgesteld. Het werd al snel duidelijk dat er veranderingen moesten komen. Er waren drie grote dromen: een kunstgrasveld en het vervangen of vernieuwen van de kleedkamers en de kantine. Daarnaast hebben we een sportieve droom: samenwerken met andere clubs om de jeugd de mogelijkheid te geven zolang mogelijk te sporten op hun niveau met hun leeftijdsgenoten. De visie en missie werden duidelijk beschreven. Met de buren, H&S Coldstores en Van den Bosch Vastgoed, werden verschillende gesprekken gevoerd. Ieders wensen werden uitgesproken en een gezamenlijk plan werd opgesteld. Dit plan ging naar de gemeente en werd positief ontvangen. Er kwam een stip aan de horizon.'

Overeenkomst

Op 3 september werd de overeenkomst ondertekend. Willem is er trots op: 'Het is fantastisch dat we nu al deze stappen gemaakt hebben. Dan denk je echt bij jezelf: wauw, en dat in zo'n korte tijd! Uiteraard met dank aan de gemeente en onze partners.'

Plannen

Het huidige hoofdveld verdwijnt en er komt een nieuw natuurgrasveld. Veld 2 wordt het kunstgrasveld. Tussen beide velden komt het clubgebouw, waarbij op de bovenste verdieping de kantine en op de onderste de kleedkamers zijn gesitueerd.

'Ons doel is om een gastvrij en duurzaam clubgebouw te realiseren, waarin rekening wordt gehouden met oudere en mindervalide mensen. Er wordt ook gedacht aan het onderdeel duurzaamheid. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, willen we zonnepanelen gaan plaatsen. Maar eerst moeten we deze grote plannen aanpakken en realiseren. Deze plannen zijn afgelopen maandag gepresenteerd', aldus Willem. Het meest trots is de club toch wel op het kunstgrasveld. 'De kwaliteit die we dadelijk in huis hebben, is te vergelijken met het veld bij FC Utrecht en Excelsior. Dat is gaaf', besluit de voorzitter.

Door Hanneke de Vries - Hoefnagel

Lees ook

Meer berichten