Logo demaasenwaler.nl

Keuze Maas en Waalse vlag bij inwoners

MAAS EN WAAL - De Historische vereniging Tweestromenland heeft al tientallen ontwerpen voor de Maas en Waalse vlag ontvangen. De inzendingen komen uit alle hoeken van onze regio.

Initiatiefnemer Leo Adams is blij met de vele reacties, wat volgens hem getuigt van grote betrokkenheid en trots op het Land van Maas en Waal. 'De vlag wordt een middel om die trots tot uiting te brengen'. Cobie Gommers van de Historische vereniging Tweestromenland geeft aan dat ontwerpen nog steeds welkom zijn. 'Inwoners kunnen nog tot 22 oktober aanstaande hun ontwerp voor de vlag insturen via: tweestromenland@hetnet.nl.'

Drie ontwerpen

Daarna gaat de inmiddels samengestelde jury bepalen welke drie ontwerpen genomineerd worden. Aanvankelijk zou één ontwerp gekozen worden, maar burgemeester Vincent van Neerbosch toonde zich betrokken bij het initiatief door te opperen dat het aardig zou zijn om juist inwoners uit een selectie van drie een winnend ontwerp te kiezen. 'Zo vergroten we het draagvlak en benadrukken we dat de vlag van ons allemaal is', aldus Gommers.

Historische dag

De geselecteerde ontwerpen worden op de Historische dag 'Grote werken op de planken' op zaterdag 2 november om 20.30 uur in het Agora Theater in Druten gepresenteerd. Vanaf dat moment kunnen alle inwoners nog via de website www.tweestromenland.com hun definitieve keuze kenbaar maken.

Een speciale projectgroep van de historische vereniging zal uiteindelijke het winnende ontwerp, de prijswinnaar en verdere details bekendmaken, om er vervolgens voor te zorgen dat de vlag bekendheid zal krijgen in en buiten de regio.

Meer berichten