Afbeelding
Foto: Sjaak Janssen

Unitas'28 wint van Batavia

Algemeen

WAMEL - Unitas'28 speelde afgelopen zondag zijn eerste thuiswedstrijd en wel tegen Batavia en won deze verdiend met 3 – 2.

De start was prima met direct een drietal kansen voor Tim van Kessel, Shahin Roshanaie en Stef Hendrikx, maar als doelpunten dan uitblijven valt meestal aan de andere kant een doelpunt en zo ook nu weer. Een lange bal valt tussen Cas van Hal en Luuk Walraven en als gevolg van een aansluitende misverstand tussen deze twee spelers scoort Kevin Groenen van Batavia de openingstreffer, 0 – 1. Niet veel later wordt het zelfs 0 – 2 nadat de verder prima keepende Edgar Florissen mistast en Brandon Kock profiteert en 0 – 2 op het scorebord noteerd. Gelukkig voor de thuisclub scoort Zabi Ghaili net voor de theepauze de aansluitingstreffer na een mooie aanval, ruststand 1 – 2. In de 2e helft gaat de ploeg van trainer Gerard van Zwam vol ten aanval en scoort de actieve Tim van Kessel de gelijkmaker 2 – 2. In deze periode heeft Unitas'28 het betere van het spel en is het wachten op de voorsprong. Die komt er uiteindelijk halverwege deze periode via Shahin Roshanaie na een mooie aanval en staat Unitas'28 voor het eerst deze middag op voorsprong, 3 – 2.

Hierna raakt de thuisclub de grip op het duel wat kwijt en door een overtreding komt de bal op de penaltystip terecht, maar gelukkig voor Unitas'28 schiet de dienstdoende schutter van Batavia de pingel huizenhoog over de se doellat. In een grimmige slotfase is er een opstootje en moet een speler van Unitas naar twee keer geel het veld verlaten. Met 10 man had de thuisclub het nog moeilijk, ook omdat het verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien door nogmaals te scoren, maar met vereende krachten en de overige invallers Stijn van Stippent en Freddie Gerritsen wordt de zege verdiend over de eindstreep getrokken en staat Unitas'28 met 6 punten en nog een inhaalwedstrijd tegoed in het "linker-rijtje". Stef Hendrikx wordt na afloop uitgeroepen tot "man of the match". Komende zondag 20 Oktober staat de uitwedstrijd bij Victoria'25 op het programma. Deze tegenstander waar Van Zwam twee keer kampioen mee werd staat op gelijke hoogte met Unitas'28, de aftrap op sportpark De Ringelenberg is om 14.30 uur.

Door Sjaak Janssen