DIO'30 boekt zwaarbevochten overwinning op Eendracht'30

MOOK - DIO'30 heeft met de tweede overwinning van dit seizoen goede zaken gedaan en zich stevig genesteld in de brede subtop. De overwinning was zwaarbevochten maar zeker verdiend. In het duel tussen de laatste 2 kampioenen uit de derde klasse D wist de thuisploeg zo goed als geen uitgespeelde kans te creëren, dat was opvallend want in de voorgaande 2 wedstrijden werd er volop gescoord.

Bij DIO'30 ontbrak Dani Bloemberg vanwege een hersenschudding die hij vorige week had opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Varsseveld, Nils Goertz begon in de basis en verder stonden dezelfde spelers aan de aftrap dan vorige week. DIO'30 kreeg al meteen in de eerste minuut een grote kans om op voorsprong te komen. Luc Verhoeven zag zijn schot gepakt worden door doelman Bas Schoolmeesters. Bij de volgende aanval was het wel raak. Brian Croonen wist de bal klaar te leggen voor Luc Verhoeven die de bal nu in de verre hoek schoot, 0-1. Het was een open wedstrijd en het spel ging op en neer. Er kwamen kansen voor Eendracht'30 uit een vrije trap van Mels Willems en een schot van Milan van Leth kon worden gepakt door Dennis Amati. Bij de volgende aanval wist DIO'30 opnieuw te scoren. Een goede voorzet van Giovanni Leidelmeyer werd van dichtbij binnen getikt door Brian Croonen. Giovanni Leidelmeyer raakte bij deze actie geblesseerd en kon niet meer verder. Hij werd vervangen door Dadier Casal. Daarna waren er weer wat kansen voor de thuisploeg uit vrije trappen die vaak makkelijk werden gegeven. Een poging van Carlito de Zeeuw kon tot corner worden verwerkt en even later wist Dennis Amati een vrije trap van Mels Willems te pakken.

Het spel bleef op en neer gaan en met de nodige agressie wist DIO'30 de tegenstander van zich af te houden. Halverwege de eerste helft kreeg DIO'30 een kans op de 0-3. Sem Ariëns had de bal uit een corner voor het intikken maar werd verrast dat de bal voor zijn voeten viel. Na een half uur was er een mogelijkheid voor Carlito de Zeeuw maar weer stond Dennis Amati op de juiste plaats. Aan de andere kant ging een schot van Paul Frenken hoog over. Na onnodig balverlies ontstond er een kans voor Mels Willems maar hij schoot over. Wat later was er gevaar voor Eendracht'30 bij een bal van Mels Wilems tegen de paal en een vreemde kluts die daar op volgde maar de bal kon met reflex worden gekeerd door Dennis Amati. DIO'30 is in de slotfase van de eerste helft de controle op het middenveld kwijt en moet zich terug laten dringen op eigen helft. Toch levert dit geen kansen op voor Eendracht'30 en is de beste kans zelfs nog voor DIO'30. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Sem Ariëns voor langs ut een vrije trap van Emir Tiganj.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld als in de slotfase van de eerste helft. De thuisploeg wist DIO'30 terug te dingen op eigen helft, maar de spelers van DIO'30 gaven door voor iedere bal te vechten weinig kansen weg. Tevens ontbrak het de spelers van Eendracht'30 aan scherpte. Zowel Ruben Janssen als Mels Wilems schoten over. Aan de andere kant was er een grote kans voor Luc Verhoeven om DIO'30 op een 0-3 voorsprong te zetten. Brian Croonen wist de bal perfect mee te geven maar doelman Bas Schoolmeesters stond een treffer in de weg. Om wat meer zekerheid in de defensie te krijgen werd Emir Tiganj vervangen voor Nick Schierboom. Toch wist Eendracht'30 met nog een half uur te speler terug in de wedstrijd te komen. Glenn Dibbets kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm en de scheidsrechter zag daar een penalty in. Carlito de Zeeuw maakte vanaf 11 meter geen fout, al zat Dennis Amati er nog dichtbij. Met deze 1-2 stand was de spanning terug in de wedstrijd. DIO'30 kwam er af en toe uit met een counter. Een schot van Dadier Casal werd gepakt door de doelman. DIO'30 kwam steeds minder aan voetballen toe. Als het al lukte om de aanval te zoeken werd er een aar maal onterecht gevlagd voor buitenspel. Toch was Eendracht'30 nog steeds niet gevaarlijk en konden de verdedigers van DIO'30 de bal wegwerken. Nadat Brian Croonen eerst nog een kans leek te krijgen werd hij daarna moegestreden naar de kant gehaald Zijn plaats werd ingenomen door Thijs Leenders, die als de bal naar voren werd gespeeld moest zorgen dat de bal daar ook bleef. Eendracht'30 mocht nog een paar gevaarlijke vrije trappen nemen. Daley Hoogakker schoot daarbij over het doel en een kopbal van Freek Kornelis kon worden gepakt door Dennis Amati. DIO'30 moest nog even zien vol te houden, er was ook nog een claim van de thuisploeg voor een tweede strafschop, maar na 4 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter dan eindelijk voor het laatst deze middag. Zo wist DIO'30 wederom te winnen van Eendracht'30. Ook in het jaar dat de ploeg uit Mook kampioen werd in de derde klasse D wist DIO'30 beide wedstrijden te winnen.

DIO'30 zal door deze overwinning het nodige vertrouwen hebben gekregen en mag volgende week proberen om de goede reeks voort te zetten in een thuiswedstrijd tegen Viod uit Doetinchem. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur. Het eerste zaterdag tem van DIO'30 heeft de eerste overwinning geboekt in een officiële wedstrijd. In Oss werd in een hectische wedstrijd, die zelfs even werd gestaakt, Cito met 2-1 verslagen. Komende zaterdag gaat DIO'30 zaterdag 1 op bezoek bij Kolping-Dynamo, aanvang 14.00 uur.