DSZmet lege handen tegen DIOSA

Algemeen

BOVEN-LEEUWEN  - DSZ en DIOSA maakten er de eerste drie kwartier een mooi schouwspel van. Het spel golfde rap van het ene doel naar het andere op en neer. Voor rust leverde dat al 6 doelpunten op.

Al in de vijfde minuut komt DSZ op een voorsprong. Jasper van Dreumel ontvangt de bal redelijk vrij in het strafschot gebied en maakt het beheerst af in de korte hoek. Niet veel later staat het alweer gelijk. De rechtsbuiten van DIOSA wordt op rechts iets te vrijgelaten en ook hij benut de kans door de bal diagonaal binnen te schieten. Een minuut later moet Lars Tromp op de lijn redding brengen op een gevaarlijke aanval van DIOSA. We zijn pas in de 12 de minuut als DSZ weer op voorsprong kan komen als Jasper van Dreumel alleen op de keeper afgaat, de verdediging neemt veel risico door de aanvaller ten val te brengen. De terugspringende bal wordt door Jesper van Cleef naast geschoten. De voorsprong komt uiteindelijk voor DIOSA. Op rechts heeft hun aanvaller geluk dat Marc van Sommeren uitglijdt waardoor hij vrij baan heeft tot de goal. 1-2. Even komt DSZ onder zware druk te staan maar blijft toch goed op de been. Na deze fase wordt het in korte tijd 2-2 en 3-2 in het voordeel van DSZ. Bij de 2-2 gaat Jasper van Dreumel sterk door op rechts en weet de goed meegelopen Bram van Baren te bereiken die geen moeite heeft om de keeper met links te passeren. Verdediger Luuk Derks liet deze middag verdedigend en aanvallend veel fraaie dingen zien en stond aan de wieg van de 3-2 voorsprong. Hij stak het halve veld over en speelt naar Bram van Baren die op rechts de vrije ruimte inloopt. Nog even de bal goedleggen en zijn schot verdwijnt buiten bereik van de keeper in de goal. Dertien minuten voor de rust word het weer gelijk. Een vrije trap van DIOSA wordt onvoldoende weggewerkt waarna een middenvelder de bal in een wirwar van spelers en via enkele benen binnenschiet. Na 45 minuten vermakelijk voetbal gaan we rusten met een 3-3 gelijke stand.

De tweede helft is wat minder enerverend maar er worden aan beide zijden ook weer goede kansen gecreëerd. Nu opende DIOSA vroeg in de tweede helft de score. Een duwfout van Marc van Sommeren wordt bestraft met een penalty die feilloos wordt ingeschoten. Even is er een fase waarbij beide teams wat moeite hebben om gevaar te stichten in de 16meter. Maar DSZ weet meer en meer de druk op te voeren waarbij echte doelkansen uitblijven. Keeper Paul van Hees redt tussendoor nog in een 1 tegen 1 situatie. Dit alles tot een kwartier voor tijd. Jasper van Dreumel weet de doelman met een lob te verschalken maar de bal belandt op de lat. De terugspringende bal wordt door hem ingekopt maar ook nu weer op de lat. En weer is Jasper er als de kippen bij om de bal wederom in te koppen. Voor de derde maal binnen enkele seconde gaat de bal op de lat en nu krijgt Roy Peters de kans om in te schieten. Zijn schot gaat net over. De gelijkmaker komt er dus niet, ook niet enkele minuten later. Een pracht voorzet van Roy Peters wordt door Lars Spanbroek net naast geschoten. In de slotfase gaat DSZ naarstig op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Helaas profiteert DIOSA net als vorige week FC Kunde door in de slotminuten met enkele counters de score op te voeren. Een wat geflatteerde eindstand van 3-6 waaruit DSZ toch zeker ook zelfvertrouwen moet kunnen putten gezien het vertoonde spel. Volgende week de uitwedstrijd tegen OSC.

Door Marcel van Baren