Verlies Leones in Etten-Leur

BENEDEN-LEEUWEN - Vol vertrouwen reisde Leones afgelopen zondag af naar Etten-Leur voor de uitwedstrijd tegen Unitas'30. Het had immers de eerste drie wedstrijden gewonnen, terwijl de tegenstander al 2 maal verloor. Maar na 90 minuten kon de thuisreis worden aangevangen in de wetenschap dat er ook verloren kan worden en dat een scheidsrechter ook wel eens een behoorlijk mindere dag kan hebben.

In de eerste minuut sneed Leones al eenvoudig door de Unitas'30 defensie en kreeg Stefan de Jong een goede kans, maar zijn schot ging over. Unitas'30 speelde heel opportunistisch en hanteerde de lang bal om de snelle voorwaartsen aan het werk te zetten. Leones kwam zodanig diverse keren onder druk te staan zonder dat het grote kansen voor Unitas'30 opleverde. Aanvallend liet Leones met goede combinaties zien dat het voetballend veel in huis heeft. Na een kwartier zette Maikel van Haagen goed voor na en snelle actie op rechts. Met een machtige volley schoot Stefan de Jong vervolgens op de lat. Vlak hierna kwam Leones op voorsprong. Bram Kooijmans wist de bal op de achterlijn laag voor te zetten en nu was Stefan de Jong wel succesvol en bracht Leones met een bekeken schot op 0-1. Het overwicht was er nu voor Leones dat nu verschillende kansen kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Echter viel het doelpunt aan de andere kant, waarbij de scheidsrechter goed de fout in ging omdat de ingeschoten bal de rug van een speler belandde die 3 meter buitenspel stond, de bal kwam vervolgens voor de voeten van Papito Puriel die de 1-1 binnenschoot. Ondanks protesten van Leones en de grensrechter die vlagde voor buitenspel werd de treffer aan Unitas'30 geschonken. Vlak voor rust kwam Leones weer op voorsprong. Met een schitterende actie poortte hij zijn tegenstander en zette vervolgens goed voor. Bram Kooijmans wist bij de 2e paal de bal te controleren en schoot vervolgens hard raak.

In de 2e helft ging Unitas'30 vol op zoek naar de gelijkmaker en zocht het randje op met het fysieke spel waarbij het de scheidsrechter ook niet tegen had. Na 10 minuten kreeg Unitas'30 een vrije trap aan de zijkant van de 16 meter die vervolgens door Danny Lauwen schitterend werd binnengeschoten. Leones kwam steeds meer onder druk te staan en wist zelf niet echt gevaarlijk meer te worden. Met nog een 20 minuten te spelen kwam het met 10 man te staan toen Sebastiaan van der Werf zijn 2e gele kaart ontving, waarbij beide kaarten wel erg gemakkelijk werden gegeven. Unitas'30 zette nog eens extra aan. Dat leverde een minuut of 10 voor tijd de 3-2 voorsprong op toen Justin Kwee de bal vanaf 18 meter hard laag binnenschoot. Uit een vrije trap vlak voor tijd leek Leones nog op gelijke hoogte te komen maar met een katachtige bracht doelman Bjorn van Sundert redding op de snoeiharde bal van Stefan de Jong die onder de lat leek binnen te slaan.

Door dit eerste verlies heeft Leones de gedeelde koppositie verlaten maar staat het nu gedeeld 2e met de tegenstander van a.s. zondag HVCH. Die wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark Het Zijvond en begint om 14.00 uur.