Logo demaasenwaler.nl
Windmolen bij windpark Nijmegen-Betuwe.
Windmolen bij windpark Nijmegen-Betuwe. (Foto: Wim Piels)

Nieuwe stap richting Windmolens in Beuningen

BEUNINGEN - Burgemeester en wethouders hebben een nieuwe stap gezet op weg naar de plaatsing van windmolens in Beuningen. In een nieuw document is vastgelegd wat er in de toekomst allemaal onderzocht moet worden om de plaatsing van windturbines mogelijk te maken.

Het windpark zou moeten komen in het buitengebied van Beuningen ten zuidoosten en zuidwesten van het knooppunt Ewijk en ten zuiden van bedrijventerrein Schoenaker.

In het document dat openbaar is sinds afgelopen week worden de onderzoeksaspecten en onderzoeksmethoden bekendgemaakt en wordt informatie gegeven over de te onderzoeken alternatieven. Omwonenden mogen daarop hun schriftelijke reactie geven en krijgen daarop een reactie van de gemeente. De termijn voor zienswijzen sluit op 18 november.

Informatieavond
Op 15 oktober is er een informatieavond voor omwonenden. Deze avond staat in het teken van iedereen die vragen of opmerkingen heeft over het document dat nu online staat. Het is geen plenaire avond, maar deze heeft het karakter van een inloopavond met beeldmateriaal en tekst en uitleg. Geïnteresseerden zijn welkom vanaf 19.30 uur in Droom! Aan de Schoenaker 10 in Beuningen.

Door Patrick Huisman

Meer berichten